Sposób przygotowania:
Łososiowa pasta z serkiem wiejskim
Łososia wyjąć z opakowania, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miseczki. Dodać sos koperkowo- musztardowy dołączony do opakowania. Jeśli kupiliście łososia bez takiego sosu wystarczy zwiększyć ilość musztardy i koperku dodać szczyptę cukru, 2 łyżki oleju i odrobinę soku z cytryny. Myślę, że efekt smakowy będzie podobny Do miseczki z łososiem dodać serek wiejski (jeśli jest dużo rzadkiej śmietanki warto ją odcedzić, ale zachować, być może będzie potrzebna) i dużo świeżo mielonego pieprzu. Dołożyć pół łyżeczki musztardy i zmiksować całość blenderem na gładką pastę (i tutaj wysiadł mi blender, więc posiekałam łososia nożem jak się dało, a całość wygniotłam widelcem). Jeśli pasta jest zbyt sucha można dodać odłożonej wcześniej śmietanki lub majonezu. Pastę przełożyć do szczelnego pojemniczka i schłodzić w lodówce. Podawać do pieczywa lub krakersów.