Naleśniki po pikardyjsku (Francja) - komentarze

Ciasto na naleśniki przygotować 2 godziny wcześniej. Mąkę rozprowadzic mlekiem,...

Cały przepis: Naleśniki po pikardyjsku (Francja)

Pasztet z zająca - komentarze

Mięso z combra i wieprzowinę umyć, pokrajać i obrumienić z dodatkiem 10 dag stopionej...

Cały przepis: Pasztet z zająca

Wołowina po wietnamsku - komentarze

Mięso pokroić w cienkie paseczki długości ok 5 cm. Rozgrzać połowę oleju na patelni i...

Cały przepis: Wołowina po wietnamsku

Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami - komentarze

Kapustę pokroić i udusić w malej ilości wody. Grzyby umyć, ugotować i drobno...

Cały przepis: Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami

Pieczarki nadziewane - komentarze

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać,...

Cały przepis: Pieczarki nadziewane

Ciasto nadziewane rodzynkami i orzechami - komentarze

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać 200 g posiekanego masła, 3 łyżki cukru pudru i 4...

Cały przepis: Ciasto nadziewane rodzynkami i orzechami

Sztufada z wieprzowiny (Rosja) - komentarze

Mięso zbić tłuczkiem, wymyć, zdjąć skórę i wymoczyć w zimnej wodzie....

Cały przepis: Sztufada z wieprzowiny (Rosja)

ciasto z porzeczkami - komentarze

Do jajek dodajemy cukier i miksujemy do połączenia składników, następnie dodajemy resztę produktów (masło roztopione)......

Cały przepis: ciasto z porzeczkami

Bardzo smaczna grochówka - komentarze

Groch moczyć w wodzie caą noc, a następnie gotować w niewielkiej ilości wody. CZosnek...

Cały przepis: Bardzo smaczna grochówka