Kaczka aromatyczna (Chiny) - komentarze

Wymieszać składniki marynaty, posmarować kaczką wewnątrz i po wierzchu. Odstawić na...

Cały przepis: Kaczka aromatyczna (Chiny)

Sernik wiedeński - komentarze

Ser dwa razy zemleć w maszynce, dodać utarte z cukrem żółtka, stopione masło,...

Cały przepis: Sernik wiedeński

Cukinia zapiekana w sosie - komentarze

Cukinie umyć, obrać ze skórki, przekrajać na pół, wydrążyć nasiona....

Cały przepis: Cukinia zapiekana w sosie

Królik duszony po czesku - komentarze

Królika umyć, osuszyć, podzielić na 8 porcji. Natrzeć namoczoną w occie ściereczką......

Cały przepis: Królik duszony po czesku

Biała fasola po egipsku - komentarze

Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny....

Cały przepis: Biała fasola po egipsku

Kokosowa wieprzwina (Wietnam) - komentarze

Składniki marynaty wymieszać i zalać mięso tak, aby wszystkie kawałki pokryły się...

Cały przepis: Kokosowa wieprzwina (Wietnam)

Mostki cielęce z rodzynkami - komentarze

Pokrajane mostki cielęce oczyścić, posolić, nastawić we wrzącej wodzie,...

Cały przepis: Mostki cielęce z rodzynkami

Zapiekanka a la Ewa Zet - komentarze

W osolonej wodzie ugotować makaron, odcedzić. (Wszystkie składniki przed ułożeniem w...

Cały przepis: Zapiekanka a la Ewa Zet

Ziemniaki prowansalskie (Francja) - komentarze

Ziemniaki umyć, usunąć uszkodzone części, ugotować, następnie pokroić w plastry....

Cały przepis: Ziemniaki prowansalskie (Francja)

Sos szodonowy ze śmietanki - komentarze

Mąkę ziemniaczaną przesiać, rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej śmietanki,...

Cały przepis: Sos szodonowy ze śmietanki