Paschalny tort bananowy (Izrael) - komentarze

Żółtka ubic do białości, ubijając stopniowo dodawać cukier i sól,...

Cały przepis: Paschalny tort bananowy (Izrael)

Chrust - komentarze

Mąkę przesiać, dodać rozmącone żółtka, śmietanę, sól, esencję, spirytus lub...

Cały przepis: Chrust

Cykoria faszerowana łososiem - komentarze

Cykorię opłukać, osuszyć, podzielić wzdłuż na połowę. Cebulę obrać i drobno...

Cały przepis: Cykoria faszerowana łososiem

Zapiekanka z cukinii - komentarze

Cukinię pokroić w cienkie, pomidory w nieco grubsze, a pieczarki w bardzo cienkie...

Cały przepis: Zapiekanka z cukinii

Pory po kardynalsku - komentarze

Pory ugotować, przekrajać na pół, wystudzić. Szyjki rakowe i koperek...

Cały przepis: Pory po kardynalsku

Jaja w sosie śmietankowym - komentarze

Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół. Rzodkiewki...

Cały przepis: Jaja w sosie śmietankowym

Zupa z mielonego mięsa - komentarze

Kiełbasę kroimy w grube plastry. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, a następnie...

Cały przepis: Zupa z mielonego mięsa

Kluski rabarbarowe - komentarze

Rabarbar umyć i nie obierając pokrajać na drobne kawałki. Do 2 szklanek mąki dodać...

Cały przepis: Kluski rabarbarowe

Zapiekanka z kurczakiem - komentarze

Cebulę i mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Podlać 2...

Cały przepis: Zapiekanka z kurczakiem