Zrazy ziołowo-czosnkowe - komentarze

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w poprzek...

Cały przepis: Zrazy ziołowo-czosnkowe

Sałatka z pieczarek 1 - komentarze

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Odstawić do wystygnięcia. Pieczarki umyć, pokroić w...

Cały przepis: Sałatka z pieczarek 1

Napój z dyni i soku truskawkowego - komentarze

Umytą dynię obrać, zetrzeć na drobnej tarce i zalać 2 szkl wrzątku. Zostawić pod...

Cały przepis: Napój z dyni i soku truskawkowego

Zupa z gołąbkami - komentarze

Liście kapusty zblanszować we wrzatku i ściąć wszystkie twarde żyłki. Z dymek...

Cały przepis: Zupa z gołąbkami

Befsztyk tatarski - komentarze

Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać,...

Cały przepis: Befsztyk tatarski

Zupa cebulowa z tofu - komentarze

Cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na oleju do miękkości, po czym zalać wodą...

Cały przepis: Zupa cebulowa z tofu

Sos Aurora - komentarze

Stopić 2 łyżki masła , wsypać mąkę, przesmażyć, ale nie rumienić. Mieszając,...

Cały przepis: Sos Aurora

Sernik na suchym spodzie - komentarze

Ser przepuszczony przez maszynkę do mięsa ucierać w makutrze wraz z cukrem i wanilią......

Cały przepis: Sernik na suchym spodzie

Kniedle ziemniaczane z jabłkami - komentarze

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach, obrać, zmielić. Jabłka umyć, przekroić na...

Cały przepis: Kniedle ziemniaczane z jabłkami

Inkluz (Litwa) - komentarze

Ubić sztywną pianę z 12 białek, wsypać cukier, kawałeczek utłuczonej wanilii,...

Cały przepis: Inkluz (Litwa)