Sałatka z makaronu i fasoli z tuńczykiem - komentarze

Poprzedniego dnia namoczyć fasole w zimnej wodzie. Następnego dnia włożyć do garnka z...

Cały przepis: Sałatka z makaronu i fasoli z tuńczykiem

Pstrąg w zielonym majonezie - komentarze

Pstrągi umyć, oczyścić, skropić sokiem z cytryny. Zagotować wodę z przyprawami,...

Cały przepis: Pstrąg w zielonym majonezie

Ryba duszona z jabłkami - komentarze

Filety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, wstawić na pół godziny do...

Cały przepis: Ryba duszona z jabłkami

Bakłażan z gorczycą - komentarze

Umyte bakłażany pokroić na plastry. Gorczycę wrzucić na rozgrzany olej, a kiedy...

Cały przepis: Bakłażan z gorczycą

Zupa Parmentiera - komentarze

Białą część porów umyć, pokroić i udusić na tłuszczu. Następnie dodać...

Cały przepis: Zupa Parmentiera

Pstrąg z Navarry - komentarze

Pstrągi oczyścić, umyć, posolić i skropić sokiem z cytryny. Odłożyć na godzinę w...

Cały przepis: Pstrąg z Navarry

Płastuga w piwnym cieście - komentarze

Umytą rybę obrać z ości, podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, posolić....

Cały przepis: Płastuga w piwnym cieście

Cielęcina z groszkiem pod beszamelem - komentarze

Cielęcinę oddzielić od kości, zbić i zwinąć w ciasny rulon, a następnie osznurować...

Cały przepis: Cielęcina z groszkiem pod beszamelem

Lane ciasto smażone - komentarze

Mąkę przesiać, wsypać do dzbanuszka z dziobkiem, wbić jaja, lekko osolić, wymieszać...

Cały przepis: Lane ciasto smażone

Zrazy z pieca ze śmietaną (Litwa) - komentarze

Pokrajać mięso w grube zrazy. Wybić tłuczkiem drewnianym i udusić w maśle posypawszy...

Cały przepis: Zrazy z pieca ze śmietaną (Litwa)