Polewka letnia - komentarze

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plasterki, zalać gorącą wodą i gotować około 10...

Cały przepis: Polewka letnia

Wołowina z grilla po tajwańsku - komentarze

Posmarować obydwie strony steków wołowych i cebuli sosem teriyaki. Połozyć...

Cały przepis: Wołowina z grilla po tajwańsku

Masa biała - komentarze

Utrzeć masło z połową cukru do białości, po czym, stale ucierając, dodawać po...

Cały przepis: Masa biała

Ryba w zalewie pomidorowej - komentarze

Filety rozmrozić, osolic i posypać pieprzem. Ułożyć na oleju (ok 2 łyżki) i...

Cały przepis: Ryba w zalewie pomidorowej

Karp po żydowsku 2 - komentarze

Na dnie dużego rondla ułożyć pokrojone w talarki 2 cebule, posypać połową pieprzu i...

Cały przepis: Karp po żydowsku 2

Galantyna z kurczaka - komentarze

Mięso z kurczaka oddzielić od kości i skóry. Na korpusie i skórach ugotować (dodać...

Cały przepis: Galantyna z kurczaka

Zupa ziemniaczana 2 - komentarze

Włoszczyznę i ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować z przyprawami, boczek pokroić i...

Cały przepis: Zupa ziemniaczana 2

Ryba z bakłażanami - komentarze

Bakłażany umyć, pokrajać w dość duże plastry, wrzucić na 2-3 minuty do osolonego...

Cały przepis: Ryba z bakłażanami

Pasta ze śledzi i sera - komentarze

Śledzie namoczyć, zmieniająć kilkakrotnie wodę, obrać dokładnie ze skóry i...

Cały przepis: Pasta ze śledzi i sera

Ostry sos czosnkowy - komentarze

Ostry sos czosnkowy: Czosnek rozetrzeć na pastę z solą. Wszystkie składniki sosu zmiksować......

Cały przepis: Ostry sos czosnkowy