Smażone mostki jagnięce - komentarze

Miąso opłukać, pokroić wzdłuż żeber na kawałki (w każdym powinny być 2-3...

Cały przepis: Smażone mostki jagnięce

Ziemniaki z kawiorem - komentarze

Kawior wymieszać z kwaśną śmietaną i drobno posiekaną cebulą. Dokładnie umyty...

Cały przepis: Ziemniaki z kawiorem

Makowiec drożdżowy - komentarze

Drożdże utrzeć ze śmietaną. Margarynę roztopić, całe jajka ubić z cukrem, dodać...

Cały przepis: Makowiec drożdżowy

Spaghetti all’amatriciana (Włochy) - komentarze

Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i też...

Cały przepis: Spaghetti all’amatriciana (Włochy)

Sałatka z makreli 2 - komentarze

Makrelę obrać ze skóry i ości, podzielić na kawałki. Dodać pokrojoną w...

Cały przepis: Sałatka z makreli 2

Chińska miseczka - komentarze

Mięso pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Plastry ananasa pokroić w kostkę,...

Cały przepis: Chińska miseczka

Mostek po wiedeńsku - komentarze

Mięso umyć, warzywa oczyścić, zalać wodą i gotować aż mięso będzie miękkie....

Cały przepis: Mostek po wiedeńsku

Zupa miso (Japonia) - komentarze

Papierem osuszyć wodorost i naciąć go w kilku miejscach. Zagotować 1200 ml wody,...

Cały przepis: Zupa miso (Japonia)

Kotlety z selera - komentarze

Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w piastry grubości ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej,...

Cały przepis: Kotlety z selera

Duszone mięso z morelami - komentarze

Suszone owoce wypłukać, zalać wrzątkiem, odstawić na 1-2 godziny. Ostrożnie...

Cały przepis: Duszone mięso z morelami