Figa z czekoladą - komentarze

Figi pokroić na ćwiartki, zalać koniakiem i odstawić na kilkanaście minut. Wyjąć je,...

Cały przepis: Figa z czekoladą

Schab grillowany z ziołami - komentarze

Kotlety rozkroić w środku, aż do samej kości (tworząc tzw. kieszenie). Połączyć...

Cały przepis: Schab grillowany z ziołami

Sałatka z soczewicy - komentarze

Podgrzać bulion. Warzywa (cebulę, marchewkę, seler) drobno pokroić i ugotować razem z...

Cały przepis: Sałatka z soczewicy

Panierowane filety z makreli - komentarze

Filety rozmrozić, panierować w mące, następnie w roztrzepanym jajku z przyprawami i w...

Cały przepis: Panierowane filety z makreli

Pomidory nadziewane - komentarze

Mięso oczyścić, umyć, pokrajać i wraz ze słoniną oraz namoczoną w wodzie i...

Cały przepis: Pomidory nadziewane

Deser orzeźwiajacy - komentarze

Deser orzeźwiający: Połowę umytych i osączonych na sicie truskawek rozłożyć do kilku pucharków......

Cały przepis: Deser orzeźwiajacy

Leszcz po kapitańsku - komentarze

Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Oczyszczoną i wypatroszoną...

Cały przepis: Leszcz po kapitańsku

Filety rybne "jardiniere" - komentarze

Oczyszczone warzywa zalać wrzącą wodą (każde warzywo oddzielnie), posolić,...

Cały przepis: Filety rybne "jardiniere"

Rolada cielęca - komentarze

Mięso opłukać, mocno zbić tłuczkiem, formując prostokąt. Naszpikować...

Cały przepis: Rolada cielęca

Zielony groszek po francusku - komentarze

W rondlu o grubym dnie ułozyć liście ze środka sałaty, następnie groszek, cebylę,...

Cały przepis: Zielony groszek po francusku