Filet z miętą - komentarze

Filet jagnięcy podzielić na 8 części. Każdy kawałek naciąć w 2 miejscach,...

Cały przepis: Filet z miętą

Barszcz małorosyjski - komentarze

Mięso umyć, ugotować poprzedniego dnia, obrać z kości i pokroić w kostkę. Do wywaru...

Cały przepis: Barszcz małorosyjski

Grzybek litewski - komentarze

Wziąć mleko, jajka, łyżkę topionego masła, mocno to rozbić, dosypać tyle mąki by...

Cały przepis: Grzybek litewski

Sałatka z bakłażanów - inaczej - komentarze

Na oleju z masłem przesmażyć pokrojoną cebulę i czosnek. Gdy cebula zmięknie,...

Cały przepis: Sałatka z bakłażanów - inaczej

Sałata w jogurcie - komentarze

Sałatę podzielić na listki, umyć, dokładnie osączyć. Rodzynki umyć, przebrać,...

Cały przepis: Sałata w jogurcie

Zapiekanka sabaudzka - komentarze

Ziemniaki umyć, obrać, cienko pokrajać w plasterki, wymieszać z 75 g masła, solą,...

Cały przepis: Zapiekanka sabaudzka

Pstrąg z wody w sosie orzechowym (Gruzja) - komentarze

Rybę oczyścić, umyć, lekko oprószyc solą. Cebulę obrać, pokrajać w...

Cały przepis: Pstrąg z wody w sosie orzechowym (Gruzja)

Chłodnik ogórkowy - komentarze

Rosół dokładnie odtłuścić, wymieszać z jogurtem, mlekiem lub kefirem,...

Cały przepis: Chłodnik ogórkowy

Kurczę po ateńsku - komentarze

Podzielonego na porcje kurczaka gotować w 1 l wody do miękkości. Kurczaka przełożyć do...

Cały przepis: Kurczę po ateńsku

Kapusta czerwona z winem - komentarze

Kapustę drobno posztakować, zalać małą ilością wrzącej wody i ugotowac do...

Cały przepis: Kapusta czerwona z winem