Farsz ze świeżej kapusty - komentarze

Grzyby umyć i namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować w tej samej wodzie....

Cały przepis: Farsz ze świeżej kapusty

Kalafior w sosie serowym - komentarze

Kalafior i brokuły oczyścić, umyć, podzielić na różyczki. Kalafior...

Cały przepis: Kalafior w sosie serowym

Karmazyn pieczony z limonkami - komentarze

Limonki wymyć i sparzyć wrzątkiem, pokroic w plasterki. Oliwę wraz z masłem zagrzać na...

Cały przepis: Karmazyn pieczony z limonkami

Placki z papieru ryżowego (Wietnam) - komentarze

Mąkę wymieszać z wodą i solą aż powstanie rzadkie ciasto. Napełnić garnek do...

Cały przepis: Placki z papieru ryżowego (Wietnam)

Pasta z pieczarek - komentarze

Olej rozgrzać na patelni, dodać pieczarki i cebulę, smażyć na średnim ogniu ok 10...

Cały przepis: Pasta z pieczarek

Pieczeń z dziczyzny - komentarze

Mięso moczyć całą dobę (kilkakrotnie zmieniając wodę z solą). Osuszyć w...

Cały przepis: Pieczeń z dziczyzny

Kurczak z papryką - komentarze

Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić la ćwiartki. Z każdego kawałka zdjąć...

Cały przepis: Kurczak z papryką

Pikantne placuszki z ziemniaków - komentarze

Ziemniaki zmielić, dodać strty na grubej, jarzynowej tarce ser i resztę...

Cały przepis: Pikantne placuszki z ziemniaków

Grochówka (Żydowska) - komentarze

Groch przebrać, wypłukać, zalać wrzącą wodą na 1/2 godz. Odcedzić. Wlać wodę do...

Cały przepis: Grochówka (Żydowska)

Surówka z kabaczków - komentarze

Śmietanę wymieszać z olejem i musztardą, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem....

Cały przepis: Surówka z kabaczków