Marynata do kurczaka 1 - komentarze

Dojrzewającego w takiej marynacie kurczaka przechowywać w lodówce przez 12 godzin......

Cały przepis: Marynata do kurczaka 1

Bogracz tradycyjny - komentarze

Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. W garnku...

Cały przepis: Bogracz tradycyjny

Gołąbki tradycyjne - komentarze

Gołąbki tradycyjne : Kapustę włożyć do wrzątku. Kolejno zdejmować mięknące liście i ścinać nerwy....

Cały przepis: Gołąbki tradycyjne

Boczek z makaronem sojowym (Wietnam) - komentarze

Usmażyć wędzony boczek w skwarkach, wyciągnąć skwarki, podpalić pod wokiem, jak zacznie dymić to wrzucić ......

Cały przepis: Boczek z makaronem sojowym (Wietnam)

Feta Saganaki (Kreta) - komentarze

Ser pokroić w piastry grubości 1 cm. Mąkę dokładnie wymieszać z piwem i doprawić solą...

Cały przepis: Feta Saganaki (Kreta)

Rzepa faszerowana - komentarze

Rzepy obrać, umyć i ściąć wierzchnie części. Wydrążyć ostrożnie ostrym nożem...

Cały przepis: Rzepa faszerowana

Sałatka z zielonego groszku - komentarze

Migdały sparzyć i obrać. Odsączony groszek wymieszać z obranymi migdałami i...

Cały przepis: Sałatka z zielonego groszku

Potrawka warzywna z tymiankiem - komentarze

Cebulę obrać i pokroić w dość grube piórka. Obrane ząbki czosnku......

Cały przepis: Potrawka warzywna z tymiankiem

Sola zapiekana w sezamie - komentarze

Filety umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Ziarno sezamowe lekko podrumienić na...

Cały przepis: Sola zapiekana w sezamie

Sos tatarski - komentarze

Ogórki i grzybki drobno posiekać, połączyć z pozostałymi składnikami, doprawić...

Cały przepis: Sos tatarski