Coctail Zdolny uczeń - komentarze

Składniki wymieszać dobrze z lodem i przecedzić do kieliszka. Podać z dużym skrawkiem...

Cały przepis: Coctail Zdolny uczeń

Karp po żydowsku 1 - komentarze

Karpia oczyszczamy z ości i skory. Skore należy zdjąć delikatnie i w całości, bo potem...

Cały przepis: Karp po żydowsku 1

Zupa krem z kalarepy - komentarze

Zupa krem z kalarepy : W wywarze ugotować obrane i pokrojone w niedużą kostkę kalarepki i cebulę. Gdy będą...

Cały przepis: Zupa krem z kalarepy

Magieritsa (Kreta) - komentarze

Wątrobę umyć, zalać wodą, zagotować i wyjąć z garnka, wodę wylać. Wątrobę...

Cały przepis: Magieritsa (Kreta)

Zupa ogórkowa - komentarze

Rosół ugotować poprzedniego dnia. Do przecedzonego wywaru z włoszczyzny lub...

Cały przepis: Zupa ogórkowa

Makagigi - komentarze

Migdały lub orzechy grubo posiekać. Na małym ogniu zagotować miód. Gdy...

Cały przepis: Makagigi

Klops wieprzowy - komentarze

Grzyby moczyć 40 minut w gorącej wodzie, odcisnąć, usunąć ogonki i bardzo drobno...

Cały przepis: Klops wieprzowy

Chłodziec litewski - komentarze

Chłodziec litewski: kwas zmieszać ze śmietaną i mlekiem. Posiekać zieleninę i ogórek, dodać do...

Cały przepis: Chłodziec litewski

Kluski śląskie - komentarze

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub praskę, ostudzić, połączyć z...

Cały przepis: Kluski śląskie

Surówka z białej kapusty ze śliwkami - komentarze

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, cienko poszatkować usuwając...

Cały przepis: Surówka z białej kapusty ze śliwkami