Pilaw klasyczny - komentarze

Ryż umyć trzy - cztery razy w dużej ilości wody, a następnie moczyć 2 godz. w gorącej...

Cały przepis: Pilaw klasyczny

Kurczak smażony - komentarze

Umyć kurczaki, pokroić na ćwiartki, nasolić. Z jaj i mąki oraz odpowiedniej ilości...

Cały przepis: Kurczak smażony

Kotlety de Volaille - komentarze

Piersi podzielić na połówki i zbić tłuczkiem. Mocno zmrożone masło podzielić na...

Cały przepis: Kotlety de Volaille

Gulasz cielęcy z pieczarkami - komentarze

Mięso oraz szynkę lub boczek pokrajać w paski. Oczyszczone i umyte pieczarki dokładnie...

Cały przepis: Gulasz cielęcy z pieczarkami

Sałatka z wędzonej makreli - komentarze

Wyjąć z makreli ości i bardzo drobno ją pokroić, wrzucić do salaterki. Dodać obrane ze...

Cały przepis: Sałatka z wędzonej makreli

Zupa z groszkiem (Japonia) - komentarze

Groszek obgotować w osolonym wrzątku (ok. 3 min.), osączyć. Rozmrożone paluszki...

Cały przepis: Zupa z groszkiem (Japonia)

Kurczak curry - komentarze

Oczyścić piersi z kurczaka ze skóry i kości......

Cały przepis: Kurczak curry

Agreściak - komentarze

Zagotować mleko z dodatkiem masła i cukru waniliowego...

Cały przepis: Agreściak

Kluski kładzione - komentarze

Jaja dokładnie rozkłócić z połową szklanki letniej wody, dodać przesianą mąkę i...

Cały przepis: Kluski kładzione