Kaurma z porów (Gruzja) - komentarze

Pory oczyścić, dokładnie umyć, ugotować wrzucając do wrzącej osolonej wody,...

Cały przepis: Kaurma z porów (Gruzja)

Kaldejara z tuńczyka (Maroko) - komentarze

Rybę oczyścić, opłukać, osączyć, pokroić i natrzeć rozdrobnionym czosnkiem,...

Cały przepis: Kaldejara z tuńczyka (Maroko)

Ziemniaki po liońsku - komentarze

Ugotowac ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie. po ugotowaniu odstawić do...

Cały przepis: Ziemniaki po liońsku

Blok - komentarze

Mleko, cukier i kakao należy gotować przez 5 minut, a następnie odstawić z ognia......

Cały przepis: Blok

Stek cielęcy po neapolitańsku (Włochy) - komentarze

Steki l;ekko zbić, posolić, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na...

Cały przepis: Stek cielęcy po neapolitańsku (Włochy)

Karasie w śmietanie (Rosja) - komentarze

Oczyszczone i wymyte karasie posolić, po 1/2 godziny wytrzć do sucha. Przesmażyć na 50 g...

Cały przepis: Karasie w śmietanie (Rosja)

Kasza kukurydziana z żółtym serem - komentarze

Kasza kukurydziana z żółtym serem: Zagotować wodę z solą i tłuszczem, mieszając wsypywać cienką stróżką...

Cały przepis: Kasza kukurydziana z żółtym serem

Wołowina z rusztu (Francja) - komentarze

Mięso dokładnie obrać z tłuszczu, zdjać skórę, podzielić na kotlety...

Cały przepis: Wołowina z rusztu (Francja)

Naleśniki piwne - komentarze

Jaja dokładnie zmiksować z piwem i cały czas mieszając, stopniowo dodawać mąkę,...

Cały przepis: Naleśniki piwne