Odp: Odp: Wątek piwny

tokijka napisał(a): Dziwi mnie ,ze nie dodales jednego ze swoich tapas do tego piwa bo jak piwo to i zagryzka...

Oczywiście...bardzo żałuję, że do piwa w Polsce podaje się tylko (prawie) orzeszki. W Belgii np. do piwa podaje różne suche kiełbasy a nawet jajka na twardo. O Hiszpanii to wręcz nie ma co mówić. Oni mają tysiące przekąsek do piwa (tzw. tapas). Właściciele prześcigają się w pomysłach. Będąc w Hiszpanii całe przeznaczone na rozrywkę pieniądze wydaję na piwo i tapas. Najbardziej smakowały mi w Maladze. małe sardynki (w całości) smażone w głębokim tłuszczu. Chrupiące...znakomicie komponujące się z piwem....rewelacja.

Odp: Jak to jest z patelnią żeliwną?

No do takich patelni trzeba troszkę doświadczenia i kulinarnej praktyki...są one w niektórych potrawach niezastąpione...jednak początkującym w sztuce kulinarnej serdecznie odradzam....

: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Tit napisał(a): W przypadku kopiowania treści z książek lub periodyków drukowanych usuwamy skopiowane wpisy na podstawie dowodu, najczęściej jest to ksero przefaksowane do nas lub skan przysłany mailem.
Pozdrawiam serdecznie, Tit


No wpierw jednak skontaktuj się z autorem. Ja mam też ok 120 przepisów (nie wszystkie jeszcze tutaj) które były publikowane w periodykach. Kiedyś współpracowałem z czasopismami kulinarnymi ....

Odp: Odp: Wątek piwny

Proszę piszcie o wszystkim co dotyczy piwa

Odp: Wątek piwny

...

Odp: co dzisiaj na obiad?

No... dużo trafień...podpowiem nie melon i nie wędzonka krotoszyńska...

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Babciagramolka napisał(a): Auć takie widoczki ,, bolą " - ja chcę takie łyżeczki - fantastycznie to wyglada .Cos dzis nam się dzień na meksykańsko zrobił. Zlituj się i rozszyfruj składniki bo domyślam się tylko kilku .A nie chce zostać ,, ciemna jak tabaka w rogu "
No nie moge jak to ślicznie podane .

Te łyżeczki to bajecznie łatwa sprawa...Kupujesz najtańsze (ale koniecznie "gładkie") i wyginasz je sama, albo prosisz kogoś obdarowanego przez naturę choć minimalnymi zdolnościami do majsterkowania. Co do składników...to póki co nie powiem...czekam na Wasze zgadywania...

Odp: co dzisiaj na obiad?

Dziś obiadek dość skromny tylko hiszpańskie tapas..

Odp: Odp: Odp: Pilne

  • Forum: Pilne

Termar napisał(a): Dzięki dla znajomych i przyjaciół Teresa..a Nick skrót imienia i nazwiska Pozdrawiam.

Czyli Marter..też byłoby dobrze ...tak?

Odp: Kiwi znów "w akcji"

Słyszałem ostatnio, że Bahus to też podobno Kiwi