Odp: Odp: Odp: Odp: Kiwi znów "w akcji"

Babciagramolka napisał(a): Hi hi hi - Trafiony- zatopiony . Tylko ,ze ja dostałam za niewinność - nie interesuje mnie ocenianie lub komentowanie tych przepisów .Załapałam sie chyba na wyrost .Ale i tak mi miło bo mam pewność ,że przepisy są czytane .

Nie, ona przepisów nie czyta bo nie zna języka polskiego. Ona widzi tylko ilość i zdjęcia...jesteś dla niej zagrożeniem więc próbuje Ci przeszkodzić. Ja to też z tą osóbką już przerabiałem

Powiem Ci szczerze, że jest to jedyna osoba, którą gdybym miał władzę już dawno bym wywalił na "zbity łeb" Chwasty się powinno "niszczyć"

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Wybrałem jeden z moich najpopularniejszych przepisów i wrzuciłem w google. Co się okazało?
4 znalazły się na innych stronach (sam je tam dodałem z moim nickiem)
7 dodanych przez innych ale z zaznaczeniem, że to mój przepis (wyraziłem na to zgodę)
i bardzo dużo (nie chciało mi się dokładnie liczyć) skopiowanych kropka w kropkę...(nawet z popełnioną przeze mnie literówką) Przepis ten pierwszy raz opublikowałem w internecie w 2003 roku.

Dziewczyny szkoda nerwów. To nic nie da...lepiej przejść nad tym do porządku dziennego. Nie twierdzę, że to jest ok., ale z doświadczenia wiem, że walczyć z tym zjawiskiem nie mając zarazem w ręku żadnych narzędzi...to walka z wiatrakami.

Żądam przywrócenia oliwy hiszpańskiej !!!!

Kto upoważnił was wredni (nowi) właściciele do zabrania tej cudownej, aromatycznej i przepysznej oliwy hiszpańskiej z moich przepisów . Od chwili gdy ta cudowna, aromatyczna i przepyszna oliwa hiszpańska zagościła w moich przepisach, oglądalność tychże wzrosła o ok 300%. No i profity za reklamę miałem z tego powodu bardzo duże A teraz co? Nikt do moich przepisów nawet nie zajrzy....PROTESTUJĘ


Odp: Odp: Odp: zdjęcia przy przepisach

Pyza napisał(a): podpisuję się czterema łapkami pod tym co piszesz, Buniu!
niestety, to wlaka z wiatrakami
moderatorzy nie zawsze reagują na zgłoszenie, nawet gdy są podane linki do stron, z których zostało skopiowane zdjęcie i zbyt naiwnie przyjmują bardzo pokrętne tłumaczenia zakładając uczciwość użytkownika...Poza tym właściwie nie ma żadnej kary - a powinny być - za wklajanie skopiowanych zdjęć czy przepisów. Usuwa się je a "kopiarz" ma się dobrze i zwykle wraca do procederu już po kilku dniach...


Tak zgadzam się z "czterołapkową" Pyzą. Kara powinna być...najlepiej rozstrzelać

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

misia53 napisał(a): Bahus napisał(a): Dziś zupa koperkowa, kurczak w potrawce, ryż marchewka zasmażana, kompot śliwkowo jabłkowy
Bahusie , przyznaj się kto gotował obiad?

No jak to kto? JA

Odp: Wątek grzybowy.

Aleś mnie nabrała....

Odp: co dzisiaj na obiad?

Dziś zupa koperkowa, kurczak w potrawce, ryż marchewka zasmażana, kompot śliwkowo jabłkowy

Odp: Galeria fotograficzna.

Bardzo urocze zdjęcia...szczególnie ten PAN bardzo zajęty pracą i ta księżniczka na trzecim zdjęciu

Odp: Słodka bułka czy drożdżówka? Placki ziemniaczane czy plędze?

jagna napisał(a): Ponieważ wszyscy jesteśmy tutaj z różnych stron Polski, na pewno znamy różne regionalne nazwy dla znanych potraw i produktów. Pochodzę z Wielkopolski i zawsze sprawdzam ludzi z moich okolic pytaniem, czy wiedzą, co to plędze ;-)

Piszcie, zapraszam - może kogoś to zainspiruje do refleksji nad językiem ;-)

I jeszcze: "W antałce na ryczce stoją pyrki w tytce" ;-)

Nie w "antałce" tylko w "antrejce". Antrejka to taka spiżarka....(spiżarnia)