Odp: Odp: Odp: Odp: Euro w Polsce
- Forum: Euro w Polsce
No właśnie....
Staż w Gotujmy: 6077 dni
Miasto: Poznań
No właśnie....
Anusia napisał(a): Jedliście może dzika z rożna,albo sarnę pycha.
Sarna z rożna?,,,Raczej nic najlepszego....
Typowy udziwniony gadżet
A ja nadal upieram się, że oliwa nawet ta najlepsza...jakoś nie koresponduje z naszą ukochaną rodzimą kiszoną kapuchą. Oliwę lub olej dodają do pierogów tylko komercjonaliści, którzy chcą aby były śliczne i błyszczące a tym samym lepiej sprzedające się. My robiąc pierogi w domu powinniśmy dbać szczególnie o ich smak i zapach.
dzięki za obie odpowiedzi
cremebrule napisał(a): czekolada z chilli to nie taki wybryk, przeciez w sklepach sprzedaja czekolade chilli...
a mi sie przypomnialo, ale nie wiem czy to dziwne polaczenie, chyba nie... ale ja jem kapuste kiszona posypana sporo cukrem
Przed spróbowaniem nie wierzyłem, że to może być dobre.
W nowoczesnej kuchni niedopuszczalny jest kontakt "gołej" ręki kucharza z produktem. W restauracjach wyższych kategorii używa się rękawiczek gumowych. Co do cytryny to nigdzie (poza programem Makłowicza) nie spotkałem się z takim sposobem oddzielania pestek od soku. Osobiście bardzo mi się taki sposób nie podoba.
zielony
szynka czy serek?
Mam pytanie: jak duże zdjęcia (w pikselach) są najbardziej optymalne?
Ja lubię czekoladę (taką do picia) z przyprawą chili.