Odp: Odp: Co jecie w pracy?
- Forum: Co jecie w pracy?
cremebrule napisał(a): No nie piszcie tak, bo na 100% nie chcieli potwierdzic i jak sie okaze jakims trafem ze dziewczynka, to juz do was nie wroce
My Cię i tak znajdziemy...
Staż w Gotujmy: 6077 dni
Miasto: Poznań
cremebrule napisał(a): No nie piszcie tak, bo na 100% nie chcieli potwierdzic i jak sie okaze jakims trafem ze dziewczynka, to juz do was nie wroce
My Cię i tak znajdziemy...
cremebrule napisał(a): nie wiem jak teraz ale jeszcze nie tak dawno jak tylko pogoda pozwolila dzialkowcom wychodowac dobre swoje pomidory to cena pomidorow leciala na leb na szyje...
a z tymi rybami to masakra, a ja na wyspie mieszkam...
A na jakiej wyspie?
Borubar napisał(a): Takie np pierogi. Wrzucamy na wrzątek, wlewamy trochę oleju i jak wypłyną na wierzch, wyjmujemy i układamy na duża deskę. Po wystygnięciu wkładamy do woreczków foliowych i do zamrażarki siup...
A po co ten olej? Wiem, że chodzi o to aby pierogi się nie sklejały...ale jak się je zamrozi np.na desce, ułożone w odstępach, to potem już zamrożone można spokojnie wsypać we worek foliowy. Olej pogarsza smak pierogów.
Borubar napisał(a): Az się prosi kategoria "Dla studenta" w przepisach... (a tam tanie przepisy pod okiem moderatora do ok 20 zl i z czasem przygotowania do 30 min)
Co wy na to?
Coś mi nie pasuje to "oko moderatora" no chyba że to wysokiej klasy fachowiec,,,,
Większość jego potraw opiera się na trudno lub niedostępnych surowcach...ale jako program bardzo fajny...mimo że tak komercyjny
cremebrule napisał(a): anulka, oczywiscie nie ma problemu pozdrawiam
Korzystam z okazji i też Ciebie cemebrule pozdrawiam. Mam pytanie kto Ci wymyślił tak trudny do zapamiętania nick?
cremebrule napisał(a): W ogole wiecie co, ja to mam mieszane uczucia, bo moi rodzice byli ogrodnikami i sprzedawali warzywa, glownie pomidory i wiem jaki jest koszt ich wyprodukowania i jak sie ma do tego cena po ktorej je sprzedawali...
Z drugiej strony zyjac tu przeraza mnie cena wiekszosci warzyw, a juz wogole ryb...
Fakt....ryby stają się niedostępne dla przeciętnego zjadacza chleba....A warzywa nigdy nie tanieją zawsze drożeją...nie ważne czy jest urodzaj czy nie
No kurczak jest stosunkowo tani....poleć mu dania z tego ptaka....jest ich mnóstwo na przepisach. Również makarony na milion sposobów mogą być doskonałą studencką dietą.
Makiełki to makaron domowej roboty, do którego dodaje się maku przyrządzonego tak jak do makowca. U mnie w domu robi się makiełki od trzech pokoleń.
Mam tak samo....kopiuję swoje przepisy z innej strony. Stanowią one moją własność i mogę z nimi robić co mi się podoba.
Bahus