O, ja makowca tez kiedys zamrozilam. Zostal biedny po swietach, nikt go nie chcial, to ciach do zamrazarki, w lutym po rozmrozeniu cala rodzina sie zajadala
Odp: Odp: Sposoby na zamrażanie czyli co mrozicie i na jakie sposoby...?
Mroze TYLKo swieze pieczywo. Jak zamrozisz chleb sprzed kilku dni, to tak samo bedzie smakowal jak odmrozisz. Najlepiej robic sobie porcje na jeden, dwa dni i potem wyciagac wedle potrzeby. Do odmrozenia pozostawiam na wierzchu nie wyjmujac z woreczka na pare godzin. Mozna tez odmrazac w mikrofali, ale chleb jest troche wilgotny. Lepiej sprawdza sie toaster, jesli nagle przyszli goscie.
Dzięki!
Mroze TYLKo swieze pieczywo. Jak zamrozisz chleb sprzed kilku dni, to tak samo bedzie smakowal jak odmrozisz. Najlepiej robic sobie porcje na jeden, dwa dni i potem wyciagac wedle potrzeby. Do odmrozenia pozostawiam na wierzchu nie wyjmujac z woreczka na pare godzin. Mozna tez odmrazac w mikrofali, ale chleb jest troche wilgotny. Lepiej sprawdza sie toaster, jesli nagle przyszli goscie.
Odp: Sposoby na zamrażanie czyli co mrozicie i na jakie sposoby...?
Małgorzata ale zostawiasz to pieczywo na wierzchu do rozmrożenia czy może pomagasz sobie w mikrofali? Ono nie wilgotnieje? Wiem, że może zadaję pytania o odpowiedziach nieco oczywistych dla niektórych, ale ja nigdy nie zamrażałam pieczywa, a warto byłoby zacząć. Np po świętach tyle tego zostało, że coś będzie trzeba zmajstrować, żeby się nie popsuło.
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Sposoby na zamrażanie czyli co mrozicie i na jakie sposoby...?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Sposoby na zamrażanie czyli co mrozicie i na jakie sposoby...?
Natala1210
malgorzata
Ann
astra
Sernika nigdy nie mroziłam
Lucy
Bahus
A sernik też mrozisz?
astra
Ann
Dzięki!
malgorzata
Ann
Z góry dziękuję za odpowiedź!