Odp: A co lubicie do Kawusi??
- Forum: A co lubicie do Kawusi??
dzisiejszy podwieczorek...
Staż w Gotujmy: 6079 dni
Miasto: Poznań
dzisiejszy podwieczorek...
Zupa grzybowa z domowym makaronem, papryka faszerowana mięsem, ziemniaki, mizeria.
wujaszek.jarek@wp.pl napisał(a): Zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o usunięcie mojego konta.Konto to nie spełnia moich oczekiwań.Co powoduje,że sobie z nim kompletnie nie radzę.
Login:wujaszek.jarek@wp.pl
Adres:wujaszek.jarek@wp.pl
Hasło:jareczek
Pozdrawiam
Jarosław Tylicki
Podając hasło spowodowałeś, że każdy może się zalogować na Twoim koncie i "działać" w Twoim imieniu...
Człowieku widzę, że myślenie nie jest Twoją mocną stroną
Barszcz ukraiński, papryka i pomidory faszerowane. (piwa ze względu na upał dziś do obiadu nie piłem )
Babciagramolka napisał(a): Pyry z gzikiem wg Buni ( przepis już od bardzo dawna na stronie ) i do tego micha sałaty z pomidorem .
Pyry i gzik...jakoś mi to znajome... Buniu cieszę się, że nasze poznańskie zwyczaje zagościły w Twojej mistrzowskiej kuchni.
bajtek napisał(a): sakura napisał(a): pieczarki i borowiki tylko czyszczę i mrożę w całości, resztę grzybów blanszuję
Pytam: po co mrozić pieczarki, jak one są na okrągło CAŁY ROK ?
Odpowiedź jest prosta...w "sezonie" są tańsze. Mam przyjaciela, który hoduje pieczarki na własne potrzeby. Co roku dostaję od niego parę kilo...
Pyza napisał(a): endrox87, taki zamrożony na surowo borowik dodany do potrawy smakuje jak świeżo zebrany - susz ma zupełnie inny smak i konsystencję.
Ja zwykle przesmażam grzyby na niewielkiej ilości masła i takie zamrażam. Surowo mrożone są świetne, ale zajmują więcej miejsca....
A czy czekasz aż woda (z grzybów) odparuje?
Kąski mięsne z frytkami
eli_555 napisał(a): Bahus napisał(a): Udziec z indyka w sosie cebulowym, ziemniaki, sałata ze śmietaną. sok z malin (świeżych)
Pyszny obiadek.A gdzie piwko?
Piwko poza kadrem
Udziec z indyka w sosie cebulowym, ziemniaki, sałata ze śmietaną. sok z malin (świeżych)