Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
A jakiego Ustronia? bo są co najmniej dwa
Staż w Gotujmy: 6083 dni
Miasto: Poznań
A jakiego Ustronia? bo są co najmniej dwa
A może ktoś wie gdzie kupić w Poznaniu? (w pęczkach...nie w doniczkach)
Evi napisał(a): Prosto i szybko !....truskawki z bitą śmietaną na grillowanej słodkiej bułce .
Piękne zdjęcie...aż chce się ten deser pochłonąć oczami
Pyzo, ja już zapomniałem jak smakują "kupne" przetwory owocowe. Od wielu lat robimy sami i tylko takie jemy...
Buniu...zupka wygląda rewelacyjnie...gratuluję pomysłu z tymi stojącymi "zielonowcami". Pomysł na pewno wykorzystam...i to już w niedzielę...(spodziewam się gości którzy jak co roku pewnie mnie zaszczycą swoją obecnością)
evita0007 napisał(a): A Ja nie znoszę truskawek bleeeeeee,jak mozna sie nimi zachwycac hihi
Wcale Ci się nie dziwię...Ja uwielbiam truskawki jako dodatek to najróżniejszych potraw, ubóstwiam konfitury i dżemy z truskawek, pyszny jest syrop i nalewka truskawkowa. Same owoce jako takie nie mają u mnie zbytniego wzięcia...owszem zjem, ale nie przepadam. Dlatego uważam, że to zaczarowany owoc
Dziś w przydrożnej karczmie jadłem suuuper smaczną golonkę po bawarsku. Jej ciekawy smak polegał na zastosowaniu pewnego rodzaju piwa. Niestety, mimo że udałem się na "przeszpiegi" do kuchni, kucharz nabrał wody (a może właśnie tego piwa) w usta. Nazwy piwa nie zdradził
PS. Według mnie mogło to być piwo pszeniczne ale pewności nie mam.
Polecam doskonały sos do szparagów podawanych na zimno
https://gotujmy.pl/sos-francuski-do-szparagow,przepisy,40718.html
Coś ten nowy moderator się nie odzywa
....pewnie ma tremę
Buniu...czy przed grillowaniem szparagi jakoś "obrabiasz"?