Fondant

Jak zrobić dobry i aromatyczny fondant czekoladowy?

Dekorowanie babek

Czym najczęściej dekorujecie upieczone przez Was babki? Posypujecie je cukrem pudrem czy polewacie lukrem lub polewą czekoladową?

Sos słodko pikantny

Jak zrobić domowy sos azjatycki słodko pikantny ale bez czosnku? Nigdzie nie mogę takiego kupić, a "chodzi" za mną już od dawna

Udka z kurczaka

Zostały mi udka z kurczaka, z których ugotowałam rosół. Co można z nich zrobić? Obsmażone nam się przejadły i szukam jakiegoś fajnego pomysłu na obiad z takich udek.

Babka gotowana

Dostałam od teściowej formę na babkę gotowaną. Niestety nie posiadam na nią przepisu. Może mi ktoś polecić jakiś przepis dla początkujących?

Zielona cebulka

Mam ogromną ilość zielonej cebulki. wybujała jak nigdy. Nie nadążam ze zrywaniem. Rośnie jak szalona. Co Wy robicie z zieloną cebulką?

Mazurki

Jakie mazurki robicie na święta? Stawiacie na takie pieczone czy na bazie wafla?

Maślanka

Mam dwa litry maślanki. Co pysznego można z niej wyczarować? Macie jakieś sprawdzone przepisy z jej wykorzystaniem?

Ciepłe danie

Jakie ciepłe danie będzie idealne na przyjęcie urodzinowe dla dzieci?

Tortellini

Mam trzy opakowania tortellini. Macie pomysł do czego je wykorzystać? Planowałam sałatkę, ale ile można jeść sałatki z tortellini