Rysowanie po twarzy

Jak wiadomo zaczął się szał na bale karnawałowe. Mają je także dzieci w przedszkolach. Macie jakieś namiary na strony, na których można zobaczyć jak wykonać jakieś fajne rysunki i wzory?

Odp: Mascarpone

ciasteczka napisał(a): Mam w domu ser mascarpone. Możecie polecić mi jakiś fajny przepis do którego mogę wykorzystać taki właśnie ser?

A może pyszne domowej roboty tiramisu?

Odp: Odp: Sernik z owocami

Ja lubię sernik z malinami i jagodami.

Eksmisja

Powiedz cie mi jak to jest, że jak mieli wyrzucić jednego z sąsiadów przed zakazem eksmisji z racji zimy to ten sąsiad był do rany przyłóż. Normalnie mucha nie siada. A jak tylko nastała zima to delikwent daje wszystkim w koło popalić. Nie da się z tym nic zrobić? Do kogo zwrócić się o pomoc?

Odp: Psiaki bez właścicieli

biedroneczki napisał(a): Do kogo zgłasza się psiaki, które gonią po wsi ze smyczami? U siostry od sylwestra błąka się kilka psiaków, które najprawdopodobniej zerwały się podczas wystrzałów petard. Boją się podejść, ale krążą jakby szukały domu.

U nas takie biedne stworzenia zgłasza się na straż miejską.

Odp: Makrela

biedroneczki napisał(a): Co można zrobić z wędzonej makreli? Wiem, że pastę, ale chciałabym zrobić coś innego niż pasta na któryś tam już sposób

Możesz ją wykorzystać do rybnej zapiekanki. Jako dodatek do pizzy, do grzanek, tostów

Odp: Odp: Odp: Olej arachidowy

U nas można kupić w hipermarketach oraz sklepach z orientalną żywnością. Może tam poszukaj tego oleju

Odp: Orzechy włoskie

Możesz je dodać do sałatek. Jedna z Pań na forum napisała o panierce zrobionej z orzechów Dobre są też biszkopty orzechowe, kremy na bazie orzechów

Odp: Miodowa glazura

robaczek napisał(a): Kiedy nakładacie na mięso glazurę zrobioną z miodu? Chodzi o to, że chciałabym, żeby było czuć słodycz glazury ale żeby mięso a właściwie skóra się nie spaliły.

Dużo zależy od tego jakie mięso piekę. Jak piekę nóżki z kurczaka to do marynaty daję miód i nic się z mięsem nie dzieje. Jest ładne rumiane i nie przypala się. Natomiast jak piekę kurczaka w całości to wolę takie mięso taką glazurą posmarować pod koniec pieczenia kiedy skórka jest już praktycznie gotowa i wystarczy dosłownie kilka minut żeby mięso wyjąć z piekarnika.

Co z papryki?

Mąż kupił kilka papryk. Zapomniał o nich i leżały sobie w samochodzie. Odkrył je jak poszedł sprawdzić czy mu samochód nie zastrajkował na mrozie. Co zrobić z takiej papryki, która na 100% jest przemrożona?