Odp: Mascarpone
- Forum: Mascarpone
ciasteczka napisał(a): Mam w domu ser mascarpone. Możecie polecić mi jakiś fajny przepis do którego mogę wykorzystać taki właśnie ser?
A może pyszne domowej roboty tiramisu?
Staż w Gotujmy: 3247 dni
Miasto: -
ciasteczka napisał(a): Mam w domu ser mascarpone. Możecie polecić mi jakiś fajny przepis do którego mogę wykorzystać taki właśnie ser?
A może pyszne domowej roboty tiramisu?
Ja lubię sernik z malinami i jagodami.
Powiedz cie mi jak to jest, że jak mieli wyrzucić jednego z sąsiadów przed zakazem eksmisji z racji zimy to ten sąsiad był do rany przyłóż. Normalnie mucha nie siada. A jak tylko nastała zima to delikwent daje wszystkim w koło popalić. Nie da się z tym nic zrobić? Do kogo zwrócić się o pomoc?
biedroneczki napisał(a): Do kogo zgłasza się psiaki, które gonią po wsi ze smyczami? U siostry od sylwestra błąka się kilka psiaków, które najprawdopodobniej zerwały się podczas wystrzałów petard. Boją się podejść, ale krążą jakby szukały domu.
U nas takie biedne stworzenia zgłasza się na straż miejską.
biedroneczki napisał(a): Co można zrobić z wędzonej makreli? Wiem, że pastę, ale chciałabym zrobić coś innego niż pasta na któryś tam już sposób
Możesz ją wykorzystać do rybnej zapiekanki. Jako dodatek do pizzy, do grzanek, tostów
U nas można kupić w hipermarketach oraz sklepach z orientalną żywnością. Może tam poszukaj tego oleju
Możesz je dodać do sałatek. Jedna z Pań na forum napisała o panierce zrobionej z orzechów Dobre są też biszkopty orzechowe, kremy na bazie orzechów
robaczek napisał(a): Kiedy nakładacie na mięso glazurę zrobioną z miodu? Chodzi o to, że chciałabym, żeby było czuć słodycz glazury ale żeby mięso a właściwie skóra się nie spaliły.
Dużo zależy od tego jakie mięso piekę. Jak piekę nóżki z kurczaka to do marynaty daję miód i nic się z mięsem nie dzieje. Jest ładne rumiane i nie przypala się. Natomiast jak piekę kurczaka w całości to wolę takie mięso taką glazurą posmarować pod koniec pieczenia kiedy skórka jest już praktycznie gotowa i wystarczy dosłownie kilka minut żeby mięso wyjąć z piekarnika.
Mąż kupił kilka papryk. Zapomniał o nich i leżały sobie w samochodzie. Odkrył je jak poszedł sprawdzić czy mu samochód nie zastrajkował na mrozie. Co zrobić z takiej papryki, która na 100% jest przemrożona?
biedroneczki napisał(a): Zostały mi uszka co mogę z nich wyczarować? Nie chcę ich mrozić, bo takie mrożone nam nie smakują. Będę wdzięczna za pomysły
Możesz przesmażyć na patelni boczek z cebulką. Gdy będzie rumiany wrzucić uszka i chwilę je obsmażyć. Podawać od razu