Odp: kuchnia jamajska
- Forum: kuchnia jamajska
a jamajka a sie nie znam... heh
Staż w Gotujmy: 5902 dni
Miasto: -
a jamajka a sie nie znam... heh
poszukaj przepisow malgorzaty, ma dziewczyna pomysly fajne
najpierw pytona trzeba dobrze oklepac...
wow, fantastico - romantico tu macie
astra, musze przyznac, ze masz kozackie zdjecie, tak melancholijnie sie robi przy patrzeniu
astra napisał(a): chef napisał(a): mediana napisał(a): ostatnio w moje łapki wpadła książka "183 nowe przepisy siostry Anastazji" całkiem ciekawe Jak ktoś będzie miał okazję to niech poogląda dość tania i ci co wypróbowali chwalą sobie przepisy(szczególnie ciasta są efektowne)
jest taka wiekowa pozycja o tytule "365 obiadów" Ćwierszczakiewiczowej ... sto % gwarancji ...tyle że miary są staropolskie... np kopa , put , cembr ... no i z niektórymi produktami może być licho
Ostatnio przeczytalam przepis na babkę wielkanocną i tam bylo m.in. ,, Weź 2 kopy jaj , i dwie dziewki... niech te jaja biją 3 godziny.....
Dwie kopy jaj to nic wielkiego .... tylko 120 szt..... ale z tymi dwoma dziewkami byłby problem..... i jeszcze zeby te jaja tak dlugo bily
no i czyz to nie jest piekne? jak poezja
sie nie tajniacze
a kaziu marynarz?
dzien dobry!
przeciez flaszka byla dla allegro
ja tam cos gotowalam, na pewno mielone z ryby w sosie z kaparow