Odp: Odp: rozmaryn mi się rozwija ....

Rozmaryn do pieczonego miesa, zeby pieknie pachnialo w domu....

Odp: Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?

Ja robie z czosnku i z jogurtu (grecki jest o tyle lepszy ze jest duzo gestszy i troszke kwasniejszy), na duzy kubek jogurtu daje czosnku ile wlezie (lubie ostry), po lyzce musztardy, majonezu i keczupu, sol, pieprz, duzo ziol roznych, tu uzywam suszonych, dlatego dip jest lepszy po paru godzinach w lodowce, mam jeszcze wersje do chipsow - daje wiecej czosnku i mielony bialy ser,mmm.... dawno nie robilam

Odp: Odp: jabłka zapiekane z Brie?

mmm, brzmi pysznie, jak najbardziej pasuje, pewnie i z tym "turkiem" bedzie ok, ale z prawdziwym brie to dopiero wyzerka i jeszcze winko, czekam na przepis, ale zastosuje po ciazy bo niestety serkow plesniowych teraz nie moge (choc ten od turka bym mogla bo jest pewnie z pasteryzowanego mleka...)

Odp: Odp: Odp: Mówienie "smacznego" przed posilkami

Ja nie wiem co wy chcecie od smacznego, ja uwazam to za fajny obyczaj i stosuje nawet na co dzien, bo uwazam ze takie szczegoly w domu sa istotne, a jesli jemy posilek razem tez zawsze czekamy az kazdy usiadzie i staramy sie nie wstawac az wszyscy skoncza, na koniec dziekuje oczywiscie, nie jest to jakas scisla regula ale jesli mozna to tak robimy, nawet jak jem tylko z mezem, co nie znaczy ze czasami nie jemy przed tv siedzac na kanapie

Odp: Odp: Piekielna kuchnia Gordona Ramsaya?

ja ogladam hells kitchen w angielskiej telewizji, wczoraj sie zalamalam, maja wybrac swietnego kucharza, a ci ludzie z zaslonietymi oczami nie dali rady powiedziec co zostalo im podane do buzi, mylili rzodkiewke z pietruszka... im sie chyba wydaje ze sa kucharzami... od kilku dni czy tygodni gotuja co wieczor to samo w restauracji, przy czym kazdy robi swoje czyli ciagle to samo i nie sa w stanie sie nauczyc jak ma smakowac risotto czy jak ma byc wolowina usmazona...