Po długich chwilach zastanowienia dokonałem wreszcie wyboru - tak -dołączę do najlepszego portalu kulinarnego, rozsławię jego dobre imię, by i po ciemnej stronie Mocy znany był...

Odp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!

Wow, niezłe Zanim sam się zebrałem już widzę, że konkurencja nie śpi
Kto by pomyślał, że tu tyle wierszokletów

Wino czuć octem - pomocy

Jako że wątek w sam raz pasuje, może znajdzie się jakaś kompetentna osoba, co mi szybko (?) pomoże. Zrobiłem wino z ciemnych winogron, przystąpiłem do degustacji i... ocet. Już po otwarciu butli jak moja babulka mawiała"słychać" zapach octu. Szkoda mi wina, czytałem na różnych forach, że niekoniecznie trzeba je wylewać, a można uratować. Tylko pytam - jak? Znowu przeprowadzić fermentację, kolejną? Co to da? Dosłodzenie raczej w grę nie wchodzi, myślę, że jest odpowiednio słodkie, tylko że zamiast ładnego zapachu winka mam octowy :/

Odp: Nietypowe nalewki

Orzechówka - ale nie polecam

Odp: Gwiezdne wojny do jedzenia :)

O no! Mój krasnal się przy tym chowa. Pora zmienić avatar - kradnę!

Odp: Smaki jesieni

A mi bigos (?) ale nie umiem wyjaśnić dlaczego a tak na marginesie, to wolę jesień od lata. Zwłaszcza, jak jest kolorowa i sucha.

Odp: co dzisiaj na obiad?

oj , knedle ze śliwkami by się zjadło mniam