Po długich chwilach zastanowienia dokonałem wreszcie wyboru - tak -dołączę do najlepszego portalu kulinarnego, rozsławię jego dobre imię, by i po ciemnej stronie Mocy znany był...
Odp: Witam wszystkich
- Forum: Witam wszystkich
Heja
Odp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!
- Forum: Konkurs TEFAL - zapraszamy!
Wow, niezłe Zanim sam się zebrałem już widzę, że konkurencja nie śpi
Kto by pomyślał, że tu tyle wierszokletów
Odp: Ciepła woda do spirytusu - to niedobrze?
No to git, wrząca na pewno nie była! Dzięki Panie Przemku
Wino czuć octem - pomocy
- Forum: Wino czuć octem - pomocy
Jako że wątek w sam raz pasuje, może znajdzie się jakaś kompetentna osoba, co mi szybko (?) pomoże. Zrobiłem wino z ciemnych winogron, przystąpiłem do degustacji i... ocet. Już po otwarciu butli jak moja babulka mawiała"słychać" zapach octu. Szkoda mi wina, czytałem na różnych forach, że niekoniecznie trzeba je wylewać, a można uratować. Tylko pytam - jak? Znowu przeprowadzić fermentację, kolejną? Co to da? Dosłodzenie raczej w grę nie wchodzi, myślę, że jest odpowiednio słodkie, tylko że zamiast ładnego zapachu winka mam octowy :/
Odp: Nietypowe nalewki
- Forum: Nietypowe nalewki
Orzechówka - ale nie polecam
Odp: Gwiezdne wojny do jedzenia :)
O no! Mój krasnal się przy tym chowa. Pora zmienić avatar - kradnę!
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
2 baby weszły sobie w interes i się nie pożarły brawa dla moderatorek!
Odp: Smaki jesieni
- Forum: Smaki jesieni
A mi bigos (?) ale nie umiem wyjaśnić dlaczego a tak na marginesie, to wolę jesień od lata. Zwłaszcza, jak jest kolorowa i sucha.
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
oj , knedle ze śliwkami by się zjadło mniam
Odp: Cześć jestem Ewelina mam 23 lata i uwielbiam eksperymentować w kuchni!
witaj!