Odp: Czego nigdy w życiu nie zjedlibyście?
Ja bym nie zjadla czerniny i kaszanki. Po prostu wzdryga mnie na sama mysl.
Staż w Gotujmy: 5976 dni
Miasto: Warszawa
Ja bym nie zjadla czerniny i kaszanki. Po prostu wzdryga mnie na sama mysl.
Haha dobre porownanie do tego na zdrowie.
Bardziej nieszczesliwego "grzecznego" powiedzonka nie znam.
Smacznego tez nie praktykuje, trąci wioską.
A co sadzicie o czekaniu z rozpoczeciem posilku az wszyscy siada do stolu? Wg mnie to w ogole inna kategoria i bezwzglednie jej przestrzegam. Ale moze kto inny z kolei mnie wysmieje w tym miejscu ;p ; p ;p
Gordon jest fajny i basta. Jakby sie z nimi zaczal pieścić to nic by nie bylo ani z programu ani z tych potraw ktore przygotowuja ;D Troche wycisku im nie zaszkodzi, chociaz czasami naprawde az ich szkoda ;p No ale wiedzieli dokad ida....
sugimoto napisał(a): Mam ciśnieniowy ekspres, działa bez zarzutu już od dwóch lat, ale obawiam się, że mógł sie trochę zakamienieć - przestał spieniać mleko. Jak go wyczyścić? Rozkręcić czy użyć jakiegoś środka?
Odradzam Ci sugimoto odkamienianie octem - az mnie zmrozilo jak przeczytalam
ze masz tak napisane w intrukcji. Ocet jest ok jest w czajniku. To co sie odklada w
ekspresie to nie tylko zwiazki wapnia lacz tez innych metali - te nie
rozpuszcają sie w kwasie octowym co powoduje ze kamien zamiast sie rozpuscic to
sie skruszy i ta skruszone kawaly beda plywac ci w ekspresie uszkadzajac zawór
pompę i inne elementy. Kup dobry dedykowany odkamieniacz! Zdecydowanie! kiedys na allegro widzialem
saeco enkalter czy jakos tak za drobne pieniądze. Naprawde to dobra inwestycja...
No no no no no....?!
Kto zgadnie ma buziaka ;p
Ja tam pisac nie lubie ;p ;p ;p Co najwyzej tutaj na forum, nie trzeba wiele sie wypisywac byle bylo fajnie
Ok, teraz ja Was zagne
A co TO za owoc?
ze co? chinskie śliwki?
wojtuś napisał(a): Może tak jak grzyby? Z tyłu zamrażarki lub lodówki? Nadziewam je na druty, końce drutów zawieszam na sznurkach a potem na tylnej ścianie zamrażarki. Bardzo ładnie schną. Ze śliwkami nie eksperymentowałam, może warto spróbować?
I nie robaczywieja Ci te grzybki? Ja wypraktykowalam, ze suszenie musi przebiegac szybko inaczej pojawiaja sie liczni przedstawiciele flory i fauny
Nie wiem jak ze sliwkami... Hahahaha... wpisalam w google suszenie sliwek.. pierwszy rezultat:
https://gotujmy.pl/jak-suszyc-sliwki,artykuly,640.html
Wiec polecam lekture, najciemniej pod latarnia ;D
Co Cie tak dobry szokuje?
Arbuz z wodka to fajny patent dla tych, ktorzy nie maja ochoty na piwo lub wyrafinowane drinki, a chetnie sie troszke "zrobia" na jakims grilu czy innym niezobowiazujacym przyjeciu. Zreszta odpowiednio przygotowany i podany moze wg mnie byc naprawde atrakcja i przyciiagac chetnych do degustacji. Musimy tylko zachowac dbalosc o szczegoly podczs przygotowywania!