Nie nie przeczytalam tutaj, po prostu przyjelam takie zalozenia niesluszne, ze chcesz tak zrobic a ze az mnie trzesie jak o tym slysze to chcialam uprzedzic fakty ale troche sie pospieszylam ;p
Hmmm... ale ja nigdzie nie pisałam o żadnym occie... Ani o instrukcji... I chyba nawet mi ocet nie przyszedł na myśl... może to gdzieś indziej przeczytałaś? ;-)
A gdzie można kupić takie "dedykowane" odkamieniacze?
Mam ciśnieniowy ekspres, działa bez zarzutu już od dwóch lat, ale obawiam się, że mógł sie trochę zakamienieć - przestał spieniać mleko. Jak go wyczyścić? Rozkręcić czy użyć jakiegoś środka?
Odradzam Ci sugimoto odkamienianie octem - az mnie zmrozilo jak przeczytalam
ze masz tak napisane w intrukcji. Ocet jest ok jest w czajniku. To co sie odklada w
ekspresie to nie tylko zwiazki wapnia lacz tez innych metali - te nie
rozpuszcają sie w kwasie octowym co powoduje ze kamien zamiast sie rozpuscic to
sie skruszy i ta skruszone kawaly beda plywac ci w ekspresie uszkadzajac zawór
pompę i inne elementy. Kup dobry dedykowany odkamieniacz! Zdecydowanie! kiedys na allegro widzialem
saeco enkalter czy jakos tak za drobne pieniądze. Naprawde to dobra inwestycja...
Mam ciśnieniowy ekspres, działa bez zarzutu już od dwóch lat, ale obawiam się, że mógł sie trochę zakamienieć - przestał spieniać mleko. Jak go wyczyścić? Rozkręcić czy użyć jakiegoś środka?
Odpowiedz na/ edytuj Jak wyczyścić ekspres do kawy?
Jak wyczyścić ekspres do kawy?
Obserwuj wątekOdp: Jak wyczyścić ekspres do kawy?
mediana
Odp: Jak wyczyścić ekspres do kawy?
Creator
jagna
Doda
sugimoto
A gdzie można kupić takie "dedykowane" odkamieniacze?
Doda
Odradzam Ci sugimoto odkamienianie octem - az mnie zmrozilo jak przeczytalam
ze masz tak napisane w intrukcji. Ocet jest ok jest w czajniku. To co sie odklada w
ekspresie to nie tylko zwiazki wapnia lacz tez innych metali - te nie
rozpuszcają sie w kwasie octowym co powoduje ze kamien zamiast sie rozpuscic to
sie skruszy i ta skruszone kawaly beda plywac ci w ekspresie uszkadzajac zawór
pompę i inne elementy. Kup dobry dedykowany odkamieniacz! Zdecydowanie! kiedys na allegro widzialem
saeco enkalter czy jakos tak za drobne pieniądze. Naprawde to dobra inwestycja...
Jak wyczyścić ekspres do kawy?
sugimoto