maitre de restaurante.... hi hi hi, ktokolwiek to jest....
może machnałem literówkę ... ale nie uczyłem się francuskiego...kierownik sali , rozprowadzający gości do stołów , przyjmujący zamówienie , serwujący (czasem) wina, no i oczywiście podający rachunek
No dobra, ja na takiego tez mowie kelner! "Ten wyzszy".
maitre de restaurante.... hi hi hi, ktokolwiek to jest....
może machnałem literówkę ... ale nie uczyłem się francuskiego...kierownik sali , rozprowadzający gości do stołów , przyjmujący zamówienie , serwujący (czasem) wina, no i oczywiście podający rachunek
a ty chef jestes chyba profesjonalista, powinien kelner w restauracji powiedziec po podaniu posilku smacznego?
na wyższym poziomie byłoby "życzę miłych doznań kulinarnych" ... a tak serio musi być "proszę bardzo" i to wszystko ... w eleganckich restauracjach na świecie kelner nie konwersuje z gośćmi... to zbytnia poufałość ...natomiast maitre de restaurante zawsze powinien pytać o opinię ... może to również zrobić head chef ... tylko te dwie osoby mogą prowadzić rozmowe z gościem
Mówienie "smacznego" przed posilkami
Obserwuj wątekOdp: Mówienie "smacznego" przed posilkami
mediana
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Mówienie "smacznego" przed posilkami
malgorzata
albo..padna trupem i wszystko jasne
Odp: Odp: Odp: Odp: Mówienie "smacznego" przed posilkami
jarek-energy
Odp: Odp: Odp: Mówienie "smacznego" przed posilkami
malgorzata
No dobra, ja na takiego tez mowie kelner! "Ten wyzszy".
Odp: Mówienie "smacznego" przed posilkami
cremebrule
Odp: Odp: Mówienie "smacznego" przed posilkami
chef
cremebrule
Odp: Odp: Mówienie "smacznego" przed posilkami
chef
na wyższym poziomie byłoby "życzę miłych doznań kulinarnych" ... a tak serio musi być "proszę bardzo" i to wszystko ... w eleganckich restauracjach na świecie kelner nie konwersuje z gośćmi... to zbytnia poufałość ...natomiast maitre de restaurante zawsze powinien pytać o opinię ... może to również zrobić head chef ... tylko te dwie osoby mogą prowadzić rozmowe z gościem
cremebrule
chef