Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Cherry, uważam, że to bardzo dobra decyzja Należy dokładnie sprawdzać przepisy i odrzucać te, które nie powinny się znaleźć na tej stronie.
Oczywiście, parę osób może się oburzyć, ale to jest chyba jedyny sposób na to, żeby nie pojawiały się przepisy-śmieci. Odkąd wszedł w życie system Gotuj z nagrodami obserwuję coraz więcej przepisów, które są fatalnej jakości. Po co coś takiego wstawiać?
Oczywiście tylko i wyłącznie dla punktów...
A przecież na gotujmy promujecie dobrą kuchnię, to jest miejsce, gdzie spotykają się kulinarni zapaleńcy , a nie tani konkursowicze.
Trzeba ukarać oszustów i tyle. Bardzo dobrze, że moderatorzy się za to wezmą. Niestety będą mieli ręce pełne roboty.

Odp: witam

  • Forum: witam

Witam Cię serdecznie, mam nadzieję, że pobędziesz z nami dłużej

Odp: Czego aktualnie słuchacie ?

Niestety w tej chwili niczego nie słucham, ale dzień zaczęłam z "You've got the love" Florence and the machine

Odp: Dzien dobry Pasibrzuchy :)

Ja dzisiaj zaczęłam dzień od zielonej herbaty i musli z owocami, ale muszę przyznać, że chyba kawy sobie dzisiaj nie odmówię

Odp: witam witam

Witam Ja też jestem tutaj od niedawna, a już zdążyłam się trochę zadomowić

Odp: Szczypta dziegciu czyli wakacyjna drożyzna!!!

Popieram Tit, jestem studentką i jak dla każdego studenta cena również na wakacjach jest bardzo ważna. Wiadomo, każdy chce nie myśleć o wydatkach podczas wakacyjnego wyjazdu, ale tak naprawdę to jest niemożliwe. Zwłaszcza nad morzem, gdzieś od czerwca do września ceny są po prostu kosmiczne! Za zwykły obiad w jakimś nieciekawym barze lub knajpce trzeba zapłacić tyle samo, ile w miłej restauracyjce w stolicy. Oczywiście, rozumiem, że wszyscy właściciele knajpek czy kwater chcą jak najwięcej zarobić przez te 2 czy 3 miesiące, ale to jest według mnie złodziejstwo. Dlatego przed wyjazdem staram się zawsze zorganizować jakiś tani nocleg (np. w tym roku zatrzymuję się u znajomych w Gdyni, w tamtym roku byłam na polu namiotowym) i staram się zorientować, gdzie będzie można tanio i smacznie zjeść.

Odp: Kelnerskie wpadki, podzielcie się doświadczeniami!

Ja co prawda nigdy nie pracowałam jako kelnerka, ale wiadomo - czasem gdzieś się pójdzie zjeść i różnie to bywa z kelnerami
Ja pamiętam taką sytuację: poszłam kiedyś z koleżanką do knajpki i zamówiłyśmy dania. Niestety kelner zapomniał poinformować kuchnię o naszym zamówieniu i po półgodzinie czekania dowiedziałyśmy się, że będziemy musiały czekać kolejne dwadzieścia minut. W sumie nigdzie się nam akurat nie śpieszyło, więc pomyślałyśmy, że przebolejemy to już i zaczekamy.
Kiedy w końcu dostałyśmy jedzenie, okazało się, że otrzymałyśmy nie tego, co zamawiałyśmy Wtedy naprawdę się zdenerwowałyśmy i znowu zawołałyśmy kelnera. On powiedział nam, bardzo zdenerwowany, że jak nie pasuje nam to możemy pójść do szefa kuchni albo menegera, bo on ma już dosyć pracy w tym miejscu i nie wytrzyma ani minuty dłużej I że w sumie chciał odejść i że zrobimy mu wielką przysługę. Wyszedł z knajpy trzaskając drzwiami.
Oczywiście zjadłyśmy już to, co nam podał, nie chciałyśmy robić afery. Żal się nam po prostu zrobiło człowieka, może miał gorszy dzień.
Czasami wściekamy się na kelnerów, a zapominamy, że to też są ludzie i też się mylą;D
Pozdrawiam wszystkich kelnerów

Odp: Ogądacie serial "Przepis na życie"???

Restauracja Imbir tak naprawdę nie istnieje, zostaje zbudowana na jakiejś hali, na której kręci się seriale specjalnie na potrzeby "Przepisu na życie" Przecież gdyby kręcili serial w restauracji, która codziennie przyjmuje gości, to gotowanie i podawanie potraw gościom byłoby niemożliwe

Odp: Oryginalne smaki - Warszawa

Przekąski Zakąski na Krakowskim oczywiście, śledzik albo gzik oraz lufka albo dwie. Ceny konkurencyjne, miejsce kultowe