Proszę o przepis
- Forum: Proszę o przepis
Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką szynkowara.Niestety, nie wiem jak przyprawić mięsko aby wyszła dobra mielonka czy szyneczka.Z pysznym tłuszczykiem i galaretką.Pomóżcie, proszę!
Staż w Gotujmy: 5591 dni
Miasto: Legnica
Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką szynkowara.Niestety, nie wiem jak przyprawić mięsko aby wyszła dobra mielonka czy szyneczka.Z pysznym tłuszczykiem i galaretką.Pomóżcie, proszę!
Witaj i czuj się dobrze!
Tit napisał(a): Moim zdaniem to przereklamowane. Na leżąco bardzo niewygodnie się je, okruchy się sypią i potem się ich trudno pozbyć, kawa zawsze się wyleje, jajecznica wpadnie do pępka, kanapka ZAWSZE spada dżemem na kołdrę. Zawracanie gitary. Lepiej posiedzieć przy stole, łóżko jest do innych rzeczy
Czy macie jakiś sprawdzony sposób na to, żeby faworki rozpływały się w ustach?
Pyza napisał(a): mój wstawiony w ubiegłym roku mogę śmiało polecić - to przepis po Babci, wielokrotnie już wykorzystywany przeze mnie i "sprzedany" wielu znajomym
Czy masz ten przepis dodany? Chętnie skorzystam!
Pyza napisał(a): a nie chodzi Ci przypadkiem o kotlet soute? czyli upraszczając kawałek mięsa w formie kotleta usmażony bez panierki?
Nie,Pyza, jest taki kotlet, ale nigdzie nie mogę znaleźć przepisu! W wikipedii jest wzmianka ale nic więcej.Pochodzi z kuchni austriackiej lub niemieckiej.
Lidka napisał(a): Muszę w końcu zrobić te mufinki, bo już tyle o nich słyszałam, a nie mam czasu nigdy na ich pieczenie. A z przepisu wynika, że łatwo można je przygotować. Wiec chyba się skuszę
Każdy ma czas na muffinki! Tak się szybciutko robią, szybciutko pieką, że nawet nie zauważę,kiedy są na talerzu! A są delikatne i pyszne!
Bahus napisał(a): A ja najbardziej lubię czereśnie bardzo ciemno czerwone (prawie czarne). Są one niestety najdroższe ze wszystkich.
A czy przyjemność da się przeliczyć na cenę?! Mi najbardziej smakują pierwsze czereśnie, truskawki, potem już trochę mniej.
Anula napisał(a): Ja uwielbialam biale czeresnie,wiele lat juz sie z nimi nie spotkalam,moja babcia robila z nich pyszne kompoty,a ja z moim kuzynem podkradalismy je pokryjomu i wyjadalismy z nich czeresnie.
U mnie nie ma problemu,białe czereśnie są i jest uczta kiedy się pojawiaja, bo uwielbiam je.Są słodsze i bardziej aromatyczne od czerwonych.
gusia1000 napisał(a): Ale od połowy lutego br. wchodzi ramówka wiosenna i będą nowe odcinki seriali, nowe filmy, 3 nowe programy muzyczne oraz nowe odcinki "kuchennych rewolucji" z Magdą Gesler- już 12.II. jest 1 odcinek.
Gusia, czy ty w ogóle wiesz o czym piszesz?! Daj, dziewczyno spokój,chociaż tu!My kupujemy gazety i wiemy wszystko co się dzieje, co było,co będzie!Nie rób nam tu przedruków!