Odp: Wątek grzybowy.
- Forum: Wątek grzybowy.
A dzieki ale okazy rany
Staż w Gotujmy: 5687 dni
Miasto: -
A dzieki ale okazy rany
Pyzuniu co to za grzyby ktore ja zjadlam
Leo i jego zabawka pluszowy piesek.
Ja dzisiaj zrobila szaszlyki z baraniny(przepis jest w moich )z sosem grzybowym z tymiankiem.
Ja znalazlam takie grzybki wczoraj......w sklepie
A co to za grzyby to nie wiem
msewka napisał(a): Misia proszę, dla Ciebie zawsze!
Ja tez moge troche?
misia53 napisał(a): A to mój słodziutki Pusio
Jezeli lubi sie bawic to zapraszam lubi Leo bawic sie z malymi pieskami
Doro napisał(a): To od mojej corki, zeby Bahus nie nie mowil ze zdjec coraz mniej
Bahusku , a czemu nic sam nie pokazujesz
Ale slodycz ten kotek a corka jaka "bombonierka"
Mnie tez wczoraj" krecila" ta szpajza ale szlam do pracy na 12-ta do 22.30 i nie mialam czasu
zuzi napisał(a): iwi69 napisał(a): Szpajza:
4 jajka
8lyzek cukru
zelatyn 2 lyzeczki
otarta skorka z cytryny
Zoltka utrzec z cukrem na puszysta piane w tym czasie namocztc zelatyne w niewielkiej ilosci wody jak napecznieje zagotowac,wychlodzic.Do jajek utartych dodac sok z cytryny i otarta skorke oraz ubite bialka,calosc bardzo delikatnie wymieszac,wlac zelatyne nie przerywajac mieszania,wlac do salaterek.Trzeba to robic bardzo szybko gdyz krem natychmiast tezeje.
Mam podobny przepis tylko jajka ubija się nad gorącą kapielą wodną-do tego dodaje sie namoczone w alkoholu rodzynki-pychota
To podaj twoj przepis.