Odp: Ser bialy
- Forum: Ser bialy
nie robiłem ale jadłem
Staż w Gotujmy: 6117 dni
Miasto: Olkusz
nie robiłem ale jadłem
jak juz bedzie stal normalnie to wstawię fotke , trzeba delikatnie przemeblować
mam też cos takiego to baton "Pawełek" ten najbardziej tradycyjny , szkoda tylko że nie mozna ich za duzo zjeść w podróży bo wykazuje po nich alkohol po dmuchaniu w alkomat
hm i nikt nie wie?
najlepsza maczeta , jak się dowali to się ścina kapelusik , efektownie..hm , ja uzylbym petardy , mozna by odwiercic otwór , wlożyc do środka mocna petardę i odpalić , to byłby efekt nie? ( jak duzy kokos to można użyć C-4)
to jest bardzo proste , ale trzeba mieć mleko niepasteryzowane ale to najzwyklejsze , nie wiem czy w niemczech jest takie najlepiej z duza zawartościa tluszczu , jesli nie ma musisz dodać do mleka troce bakterii , wystarczy kwasna smietana - też niepasteryzowana jakby co , wlewasz węc do gara mleko stawiasz w ciepłym miejscu i czekasz aż sie skwasi , jaki jest juz dobrze ukwaszone , stawiasz na piec i delikatnie , ale tak naprawde delikatnie podgrzewasz tylko tak by sie nie zagotowalo ale porządnie scięlo , przekladasz ścięte leko na durszlak , potem wkładasz to do lnianego woreczka zawiązujesz , kladziesz w miejscu gdzie może odciekać , przykładasz deską i kladziesz na niej coś ciężkiego np. kamień , zostawiasz do swobodnego odcieknięcia na noc w chlodnym miejscu i gotowe
Dziekuję za dobre slowo i polecam wszystkim którzy mogą
haha dobre!
ja kupiłem stól i 4 krzesła w .... poniedziałek o !
własnie , trochę za trudne ale...hm , lubię żółty - najbardziej i plesniowe , wędzone białe , najbardziej oscypki O !