Tatarcuch

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Tatarcuch

malgorzata
znalazlam takie cos w necie:

"Chleb tatarczuch od lat wypieka Jadwiga Plesińska z Żarek. Jest robiony z maki gryczanej, z użyciem mleka, wody oraz drożdży. Gdy zaczyn drożdżowy wyrośnie, ciasto przekłada się na grube blachy i piecze w piecu chlebowym przez około 2 godziny. Jeden chleb waży około 7 kg. Jest ciemny i ma słodki smak; przez 7 dni utrzymuje wilgotność "

http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=64989

niestety do innych wiadomosci nie mozna sie dokopac...
wez i zadzwon do tej pani jadwigi i ju!

Odp: Tatarcuch

jarek-energy
hm i nikt nie wie?

Odp: Tatarcuch

mediana
  • mediana

  • Posty: 429
  • Przepisy: 3
  • Artykuły: 0
to jest pycha mąka gryczana miód i ......no niech ktoś pomoże

Odp: Tatarcuch

cremebrule
  • cremebrule

  • Posty: 1197
  • Przepisy: 29
  • Artykuły: 0
ja pierwszy raz slysze o tatarcuchu...

Odp: Tatarcuch

jarek-energy
no i co?...nikt nie zna?...moze chef?

Odp: Tatarcuch

pusieczek2@wp.pl
nie znam niestety,chętnie sama bym go wyprubowała

Tatarcuch

jarek-energy
tatarcuch ( Tatarczuch) u nas chleb sprzedawany na odpustach w kromkach , robiony z mąki tatarki , poszukuje przepisu na niego

Odpowiedz na/ edytuj Tatarcuch