Lubię gotować i eksperymentować w kuchni. Bywam na wielu stronach kulinarnych..Moja kuchnia jest kolorowa i znajdziecie tu wszystko. A co w życiu? Jeden sezon letni pracowałam w Greckiej restauracji, przywiozłam stamtąd całą motywację i chęć do gotowania. Fotografia to moje hobby.
Mój blog kulinarny http://www.gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/
zapraszam

Radość przeżywa się tylko wtedy, gdy sprawia się ją innym.

Odp: Chwalimy się;

Ja tez cos tam dostalam

Tosterek jak lustereczko i masy kajmakkowe

Odp: Chwalimy się;

Jej... ja tez czasami kilka razy podchodzę do tego by dodac zdjęcie czy przepis i nic sie nie stalo ... jest wiele programow do kompresowania zdjęć ..
tak ze są one ciągle duze ale mają malą pojemność, ja wiem ze nie kazdy potrafi sie z tym uporać .. ale jest tez stronka na ktorej prosto zdjęcie mozemy zmniejszyć do odpowiednich rozmiarow i jest przy tym bardzo lekkie .. podam te stronkę moze sie komus przyda..

http://www.jak-zmniejszyc-fotke.pl/

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: anullka7 Oszust

A.B. napisał(a): dzisiaj tutaj zaglądam i oczom nie wierzę,to mnie kryminał czeka,bo ja samych talerzy obiadowych mam ze 100 w tym dwa serwisy,kilka rodzai deserowych,różnych salaterek,pucharków itp.,wyślecie mi paczki jak mnie zamkną za nadużycie


hahahha no jasne ze wyslemy

Odp: TU TESTUJEMY SOSY ŁOWICZ!!!! ZAPRASZAM!!!!

Jeszcze raz przetestowalam meksykański bo to jeden z moich ulubionych
Tym razem udusilam w nin gołąbki z czerwonej kapusty ..
przepis umiescilam na stronie
https://gotujmy.pl/golabki-w-czerwonej-kapuscie,przepisy,87401.html

Odp: TU TESTUJEMY SOSY ŁOWICZ!!!! ZAPRASZAM!!!!

Sosiki są juz w kuchni )
Bardzo przydatne na szybkie gotowanie jak i jako dodatek do zup lub do duszenia w nich różnych mięs czy warzyw.
Moje ulubione to meksykański i chiński Mozna je podać prawie do wszystkiego na zimno czy na gorąco .. i tak pierwsze danie z sosem meksykańskim podanym do pasztecików z soczewicy nadziewanych jajkiem na twardo.

Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

zewa napisał(a): luna19 napisał(a): zewa napisał(a): biuro@vivalavita.pl
Piszcie skargi na ten adres. Wyłapałam kilka przepisów, napisałam i są usunięte. Piszcie dziewczyny i podawajcie linki, jest szansa, że znikną wszystkie skradzione. I nie zapomnijcie się podpisać, bo anonimowe wiadomości są nie rozpatrywane. Powodzenia.


moje tez juz usunęli

ale podali mi jeszcze jedną strone .. pisząc ze kilka moich przepisów jest ogólnodostępne tu...
http://www.szukamprzepisu.pl/przepisy/obiady/porcja-indyka-na-bobie-przepis5998.html
no to pora na poszukiwania . przepis faktycznie moj ale bez zdjęcia
Tam to dopiero jest przepisów, co prawda bez zdjęć, ale oczy wam wyjdą ze zdziwienia. I nie znalazłam tam żadnego adresu ani maila, żeby to zgłosić. Szukajcie a znajdziecie wiele swoich przepisów, ja już znalazłam chyba z 40, a stron jest od groma. Już mnie oczy bolą od szukania. Przyjemnej lektury.


A ja znalazlam ... na facebooku mają konto
http://www.facebook.com/pages/Szukamprzepisupl/199880996718191

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

zewa napisał(a): biuro@vivalavita.pl
Piszcie skargi na ten adres. Wyłapałam kilka przepisów, napisałam i są usunięte. Piszcie dziewczyny i podawajcie linki, jest szansa, że znikną wszystkie skradzione. I nie zapomnijcie się podpisać, bo anonimowe wiadomości są nie rozpatrywane. Powodzenia.


moje tez juz usunęli

ale podali mi jeszcze jedną strone .. pisząc ze kilka moich przepisów jest ogólnodostępne tu...
http://www.szukamprzepisu.pl/przepisy/obiady/porcja-indyka-na-bobie-przepis5998.html
no to pora na poszukiwania . przepis faktycznie moj ale bez zdjęcia

Odp: Odp: Chwalimy się;

thegrooba napisał(a): u mnie mega cieplo i slonecznie. wtoruniu tez nie ma bergsona ale jest w bydgoszczy. odwiedzimy przy okazji, bez cisnienia Gratulacje tostera ja potrzebuje gofrownicy mam fajna ksiazke o gofrach a nie robie bo nie mam kurcze:////

Ja mam gofrownice .. kupilam juz dawno temu i jestem zadowolona wybieralam taką z dużą i grubą kratą.. Na początku gofry byly obowiązkowo co tydzien .. Teraz kiedy sie juz najedlismy to raz na dwa miesiące

Odp: "luzowanie" kurczaka

Tak robie to często zaczynam od kuperka , nacinam tak zeby zostal w calosci , potem ostrym nozem oddzielam kosci dookoła, nacinając udka narazie zostawiamy je w spokoju, odcinamy piersi od chrząstki po skrzydełka a grzbiet az do zgięcia w korpusie kiedy mozna juz odciąć ten kawałek, Potem idziemy dalej zsuwając ostrożnie by nie porozrywać. Odcinamy skrzydełka w stawach i wtedy juz powinien wyjść korpus z szyjką . reszte pozostałych kostek luzujemy juz pojedynczo .. skrzydełka zawsze zostawiam w calosci, z udek wycinam pierwsze tak by zostala tylko jedna w pałce.

oj niewiem czy jasno to napisalam

a potem to juz tylko nadzienie i zszycie ..

Odp: Odp: Chwalimy się;

thegrooba napisał(a): dzieki msewko. he he mam nadzieję, że ułatwiłam Wam trochę dziewczyny)jak macie na coś patent to piszcie! Dostałam wczoraj bon upominkowy do Bergsona, tata ma sobie wybrac jakies buty he he a dzis pan mnie obudzil i przyniosl pakę z waflami, 18 paczek ! bedzie co zajadaćale chlebak za maly hiii. chyba musze zainstalowac szafki podwieszane albo zalatwic jakis regal do kuchni wysoki:/


haha szafek to i ja mam jakos za malo planuje wymiane mebli kuchennych bo sie z gratami nie mieszcze wczoraj wygralam toster a dzis mialam jechac z bonem do Bergsona ale deszcz pada i mi nie na reke, poczekam na lepszą pogode bo mam troszke daleko tego Bergsona