http://rarytasy-michaeli.blogspot.com/

Odp: Tort czekoladowo - rabarbarowy - komentarze

na pierwszym zdjęciu jest pokazane jak się piecze ciasto,na następnym sposób wypełnienia kremem

Odp: Odp: Odp: Deser awaryjny!

luna19 napisał(a): misia14 napisał(a): dobrym wyjściem są kruche ciasteczka schowane w pudełkach....i wtedy się tylko wyjmuje i już można gości przyjmować

kruche ciastka dlugo by u mnie nie poleżały
gdybys zrobiła kilka rodzajów jestem pewna,że leżałyby spokojnie "schowane"....

Odp: Deser awaryjny!

dobrym wyjściem są kruche ciasteczka schowane w pudełkach....i wtedy się tylko wyjmuje i już można gości przyjmować

Odp: Odp: Tanio- oszczędnie - nie znaczy biednie

Ja tez jeżeli kupuję kurczaki to tylko w całości i potem się porcjuje, poza tym kupuje schab z kością i polędwiczką i dzieki temu mam schab, kość na jakąś zupkę(mięso tez po obraniu da się wykorzystać) i polędwiczki które zbieram i gdy mam odpowiednią ilość mam wyśmienity obiad.
Poza tym zamrażarka tez jest pełna owoców warzyw i mięsa z własnego chowu ( kaczki, gęsi, kury)
w spiżarce pełno słoików z warzywami na zimowe dni a w piwnicy kompoty i soki oraz kiszone ogórki i kapusta

Odp: Odp: strucla makowa

gosia19761 napisał(a): a co z nadzieniem może być gotowa masa makowa czy lepiej zrobić samemu?
to juz zalezy od preferencji smakowych ja wole swoją....taka jak daję do makowca
https://gotujmy.pl/kolacz-z-makiem,przepisy,74281.html
do strucli nie potrzeba tak duzo więc można podzielić produkty....

Odp: Odp: strucla makowa

ciasto pięknie się upiecze...chodzi o to aby się za bardzo nie rozjechało i pękała....nalezy tylko w papierze zrobic fałdkę ok 1,5 cm(musi byc u góry tego ciasta)....to jest zapas na rośnięcie strucli, przed zawinięciem w papier górę strucli można posmarowac słodzonym mlekiem

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Galeria fotograficzna.

luna19 napisał(a): msewka napisał(a): luna19 napisał(a): msewka napisał(a): Luno. podejrzewam, że na Twoich zdjęciach nawet ja bym ładnie wyszła.


ja na to jak na lato..... póki co latam ze statywem i z braku modeli focę siebie hihih
Jesteś Swoją wdzięczną modelką.Jesteś bardzo naturalna na zdjęciach, a ja zawsze trzaskam miny.Moja córka robi dość ciekawe zdjęcia, a ja się czuję nieswojo gdzy mnie fotografuje.Piękne masz hobby i bardzo zdolna jesteś.

dziekuje ale dosyc tego chwalenia sie jak ktoś ciekawy moich prac zapraszam na garnek.pl

chętnie zajrzę ale jak Cie tam znaleźć
wspaniałe zdjęcia

Odp: Odp: Odp: Jedzonko na budowę

ja myślę, że dobrym rozwiązaniem na ciepłe posiłki w ciągu dnia są zupy jednogarnkowe i wszelkie dania jednogarnkowe
ze śniadania raczej bym zrezygnowała (zakładam że kazdy zjada je u siebie w domu),a później może podałabym kawę lub herbatę i ciasto (drożdżówkę, babke itp)