http://rarytasy-michaeli.blogspot.com/
Odp: Odp: A co lubicie do Kawusi??
- Forum: A co lubicie do Kawusi??
piękne te serniki....i na pewno smaczne...
Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?
szynki przygotowuję 2 razy do roku(przed każdymi świętami).....oczywiście robię więcej a resztę mrożę....zresztą taka naturalna wędlina długo zachowuje świezość.....a smak takiej ciepłej jest niepowtarzalny....
Odp: Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?
zapomniałam dodać,że równolegle z przygotowaniem ciasta na piernik staropolski i pierniczki zaczynam przygotowywać mięso do wędzenia ....więc na ok 6 tygodni przed świętami zamawiam różne gatunki mięsa wieprzowego (karczek,schab,łopatki,szynki,boczek)....które zostanie zapeklowane a przed świętami przez męża uwędzone...przed wędzeniem kupujemy również surową kiełbasę (białą nie parzoną) i też wędzimy....pychotka
Odp: Orzechy włoskie
- Forum: Orzechy włoskie
to jest krokant orzechowy- polecam
Odp: Odp: Orzechy włoskie
- Forum: Orzechy włoskie
polecam krokant czyli wspaniała przekąska można go uzwać równiez do dekoracji ciast, poza tym polecam ciasta, ciasteczka z orzechami...
Odp: Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?
ja zaczynam przygotowania do świat bardzo wcześnie ponieważ ciasto na piernik staropolski musi lezakować ok 4-5 tygodni a po upieczeniu tez jeszcze kilka dni musi postać....więc na minimum 6-7 tygodni przed świętami już zarabiam ciasto
Odp: Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
BRAWO!
gratuluje wszystkim
Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
smakowity
Odp: Odp: Odp: Co dzisiaj na podwieczorek?
- Forum: Co dzisiaj na podwieczorek?
ja dzis miałam kruche różyczki...
Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
dziękuję za słowa uznania....
dodam jeszcze,że dekoracje czyli kwiatki robiła moja córka
wasze ciasta tez są wspaniałe....a rurek z kremem nie piekłam daaawno....