http://rarytasy-michaeli.blogspot.com/

Odp: Odp: A co lubicie do Kawusi??

piękne te serniki....i na pewno smaczne...

Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?

szynki przygotowuję 2 razy do roku(przed każdymi świętami).....oczywiście robię więcej a resztę mrożę....zresztą taka naturalna wędlina długo zachowuje świezość.....a smak takiej ciepłej jest niepowtarzalny....

Odp: Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?

zapomniałam dodać,że równolegle z przygotowaniem ciasta na piernik staropolski i pierniczki zaczynam przygotowywać mięso do wędzenia ....więc na ok 6 tygodni przed świętami zamawiam różne gatunki mięsa wieprzowego (karczek,schab,łopatki,szynki,boczek)....które zostanie zapeklowane a przed świętami przez męża uwędzone...przed wędzeniem kupujemy również surową kiełbasę (białą nie parzoną) i też wędzimy....pychotka

Odp: Orzechy włoskie

to jest krokant orzechowy- polecam

Odp: Odp: Orzechy włoskie

polecam krokant czyli wspaniała przekąska można go uzwać równiez do dekoracji ciast, poza tym polecam ciasta, ciasteczka z orzechami...

Odp: Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?

ja zaczynam przygotowania do świat bardzo wcześnie ponieważ ciasto na piernik staropolski musi lezakować ok 4-5 tygodni a po upieczeniu tez jeszcze kilka dni musi postać....więc na minimum 6-7 tygodni przed świętami już zarabiam ciasto

Odp: Odp: Odp: Chwalimy się;

BRAWO!
gratuluje wszystkim

Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P

dziękuję za słowa uznania....
dodam jeszcze,że dekoracje czyli kwiatki robiła moja córka
wasze ciasta tez są wspaniałe....a rurek z kremem nie piekłam daaawno....