Odp: Odp: Ciasteczkowy spód
- Forum: Ciasteczkowy spód
Spokojnie możesz piec sernik na ciasteczkowym spodzie
Staż w Gotujmy: 3441 dni
Miasto: -
Spokojnie możesz piec sernik na ciasteczkowym spodzie
Ja mam plastikową taką ogromną z możliwością przerzucenia lodów do pucharków
A sernik pieczesz na kruchym cieście czy bez ciasta?
ciasteczka napisał(a): Jak zabezpieczyć tortownicę żeby wlane do niej ciasto nie uciekało spodem? Problem jest przy sernikach. One zwiewają aż miło. Przy biszkoptach tego nie zauważyłam.
Możesz dać podwójną warstwę papieru do pieczenia. Tylko musi być równa inaczej będziesz miała fale.
biedroneczki napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Jakiego cukru używacie do robienia bez? Jak robiłam ostatnio to mimo iż ubijałam białka z cukrem długo na bezach widać było kryształki cukru. Co zrobić żeby się to nie powtórzyło?
Może za krótko miksowałaś?
Właśnie miksowałam tak jak zawsze, a cukier się nie rozpuścił :/
misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): Jakie nadzienie wytrawne będzie idealne do kruchych babeczek?
Może pasty jajeczne? Można też użyć makreli wędzonej ale to raczej nie na jakieś aromatyczna pasta więc może być ciekawie na jakiejś imprezie
O tym samym pomyślałam Kiedyś w takich babeczkach podałam jajecznicę
Mnie po ciepłym drożdżowym od razu boli brzuch więc unikam takiego ciasta. Wolę zimne
biedroneczki napisał(a): Jakie są Wasze ulubione ciasta z truskawkami? Bez jakiego ciasta nie wyobrażacie sobie sezonu truskawkowego?
U nas szybko znika ciasto ucierane z truskawkami i chyba ono jest naszym numerem 1
ciasteczka napisał(a): Jakie szybkie przekąski polecacie na meczowe emocje?
Może koreczki? Fajne są z mięsnymi kuleczkami. Do tego różne sosy
U nas też pogodowe szaleństwo. Jak nie leje, to gradem wali, a za chwilę słońce przypieka.