Odp: Chwalimy się;

...i jeszcze jedna Przydał się bardzo podczas pobytu w Polsce

Odp: Chwalimy się;

To moja kolejna nagroda za wirtuale

Odp: Chwalimy się;

Wszystkie zdjęcia są przepiekne ale nie będę Was zanudzała i wkleję jeszcze kilka

Odp: Chwalimy się;

Chcaiałabym bardzo podziękować i jednocześnie pochwalić się nagrodami, jakie otrzymałam od Was do tej pory a nie miałam okazji wcześniej tego zrobić Najbardziej cieszę się z książki "czekoladowej" GU Przepiękne zdjęcia i bardzo ciekawe przepisy Dziękuję raz jeszcze

Zamieszczam kilka przepięknych zdjęć właśnie z książki GU

Maszynka do lodów

Od dzisiaj jestem szczęśliwą posiadaczką maszynki do lodów Bardzo się z tego powodu cieszę i nie mogę się doczekać pierwszych efektów. Miska mrozi mi się w zamrażalce i w związku z tym mam pytanie do posiadaczy i posiadaczek maszynki do lodów Czy mrozicie misę za każdym razem gdy macie zamiar robić lody ? Ja wyczytałam w instrukcji, że trzeba zmrozić przed pierwszym razem, ale buszując w przepisach na lody z maszynki często napotykam się,że misę trzeba najpierw zmrozić, czyli za każdym razem....też tak robicie?

Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

Polpal napisał(a): Pamiętam jak pisałyście w komentarzach, że każda chce je wypróbować - ja też i udało mi się was pobić
Zapomniałem Netce odpisać gdzie mieszkam - we wschodniej stronie stanu Washington, który jest po zachodniej stronie kraju przy Kanadzie, miasto Spokane gdzie jest Lilac Festival w maju,
Bloomsday http://en.wikipedia.org/wiki/Lilac_Bloomsday_Run w pierwszą niedzielę maja
Hoopfest - podobno największa impreza typu 3X3 basketball
gdzie zapoczątkowano Dzień Ojca w 1910 roku
odbyło się Expo 74
więcej tu http://en.wikipedia.org/wiki/Spokane,_Washington

Dziekuje za odpowiedz
Wydaje mi sie, ze w Twoich stronach kiedys bylam, musialabym poszperac w zdjeciach
A jesli chodzi o budyn to raczej mialam na mysli budyn smietankowy jakiejs polskiej firmy, zakupiony w polskim sklepie Teraz sobie przypomialam, ze pisales kiedys o mace ziemniaczanej, ze tez u Was z nia krucho, ale moze nie ma u Was polskich sklepów..

Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

iziona napisał(a): Ja polecam Wam przepis w którym się zakochałam od pierwszego spojrzenia i moja miłość jest jak najbardziej uzasadniona. Przepis Edyty na https://gotujmy.pl/placek-drozdzowy-z-serem-pod-krateczka,przepisy,194400.html, ciasto cudowne, mięciutkie i pyszne ja dodałam od siebie tylko troszkę czerwonej porzeczki pomiędzy krateczkę
Jakie apetyczne ciacho

Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

Polpal napisał(a): No to ja polecę tym razem przepis na śmietanowiec czekoladki https://gotujmy.pl/smietanowiec-z-czeresniami,przepisy,194242.html
Miałem budyń waniliowy (tak prawdę mówiąc to jeszcze nie znalazłem tu u nas śmietankowego) i gruszki z puszki, ciasto słodkie i pulchne.
Super Ci wyszlo to ciacho
W jakiej Ty czesci Stanow mieszkasz,ze tam u Was tak ciezko o budyn smietankowy ?

Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

edytaha napisał(a): Wypróbowałam i polecam roladę truskawkową Alinki
https://gotujmy.pl/rolada-truskawkowa-6,przepisy,194394.html
wprawdzie moja nie jest tak zgrabniutka, a biszkopt wyrósł mi jak szalony, ale jest smaczna, delikatna i leciutka. No i z braku czasu dzisiaj, nie zadbałam jak należy o jej przystrojenie
Jaka apetyczna

Odp: Odp: Odp: Odp: A co lubicie do Kawusi??

edytaha napisał(a): Netka napisał(a): edytaha napisał(a): Ciasto kruche z masą żółtkowo-jabłkową i bezą według przepisu Makłowicza
Tak pyszne, że tylko okruszki zostają (i to nie za wiele)

Ja co prawda zapachu nie czułam (za daleko mam ) ale patrząc na zdjęcie mogę sobie wyobrazić ten zapach i smak, beza jak marzenie
Dzięki Netko, z bezy jestem wyjątkowo dumna
Się nie dziwię