Odp: A co lubicie do Kawusi??
- Forum: A co lubicie do Kawusi??
To ja zapraszam na ciasto z rabarbarem
Staż w Gotujmy: 5229 dni
Miasto: -
To ja zapraszam na ciasto z rabarbarem
liriel napisał(a): Przepraszam, że musieliście tak długo czekać, na relację z wyprawy. Po ogarnięciu rzeczywistości po powrocie już sama nie wierzę, że wydarzyło się to wszystko. Jednak wspomnienia i zdjęcia, które robiliśmy odświeżają mi pamięć i emocje.
Szczerze nie spodziewałam się aż takich atrakcji. Dzięki wielkie dla stacji TLC i całej redakcji Gotujmy.pl za możliwość wzięcia udziału w konkursie. To była najlepsza wyprawa dla mnie do tej pory. Wracając do tematu, spotkanie z Buddy'm Valastro, trwało dość krótko, jednak jego uprzejmość i sympatia, którą nam okazał zrekompensowała wszystko. Prócz mnie była jeszcze jedna dziewczyna z Węgier z bratem, która również wygrała podobny konkurs. Buddy przyjął nas w swoim prywatnym apartamencie, w wolnym czasie, gdyż tuż po naszej wizycie wracał do domu. Rozmawiał z nami na stopie równy z równym i bardzo się cieszył, że jego program i jego osoba inspiruje tak wielu ludzi do pieczenia i gotowania. Pokazał nam parę największych tortów, z których sam jest dumny: Bumblebee, który powstaje z Chevroleta Camaro w Transformersach oraz Dr. Seuss Cake W prezencie od tv TLC dostaliśmy jeszcze faktuszki sygnaturowane logiem CAKE BOSS i oczywiście nie omieszkaliśmy zrobić kilku fotek ku pamięci. Jak obiecałam, tak też umieszczam i tutaj:
Gratuluję Piękne zdjęcia
Kocham_cukerky napisał(a): A do mnie dzis kurier przyniósł nagrody :-)
-koszulka tlc - naet w moim rozmiarze :-D
-fajna duza eko torba
- i termos firmy SIGG sygnowany logiem TLC :-) i z tego sie ciesze najbardziej - bo jest w sam raz do roweru :-DDD
Ślicznie dziękuje! :-*
Gratuluję
zbysiowa napisał(a): Netka napisał(a): Babka na białkach z przepisu anemon:
https://gotujmy.pl/babka-na-bialkach-z-suszonymi-sliwkami,przepisy,144529.html
Babka jest przepyszna Moja modyfikacja to taka,że nie dodawałam śliwek suszonych i użyłam trochę mniej mąki, w zamian dodałam do części ciasta kakao oraz kisiel.
Polecam babeczkę, jest pyszna, mięciutka i wilgotna, długo świeża.
Wygląda bardzo smacznie
Dziękuję Taka właśnie jest ta babka, bardzo smaczna. Znikneła w dniu upieczenia
Babka na białkach z przepisu anemon:
https://gotujmy.pl/babka-na-bialkach-z-suszonymi-sliwkami,przepisy,144529.html
Babka jest przepyszna Moja modyfikacja to taka,że nie dodawałam śliwek suszonych i użyłam trochę mniej mąki, w zamian dodałam do części ciasta kakao oraz kisiel.
Polecam babeczkę, jest pyszna, mięciutka i wilgotna, długo świeża.
Misiu, gratuluję córeczki
Będziesz teraz miała dwie śliczne pomocnice przy robieniu czekoladek
ps.
Nie miałam pojęcia,że spodziewasz się dzidziusia I tym bardziej jestem zaskoczona
Kocham_cukerky napisał(a): Polpal napisał(a): Poniekąd zgadzam się z Netką - ale 100 procentowy amator nie musi być gorszy od zawodowca bo mowa tu o tylko jednym cieście/torcie, wystarczy trochę talentu i dużo cierpliwości z detalami no i dobry pomysł. Kto z nas jest tu już jakiś czas to wie, że stara gwardia też potrafi - były przecież ciasta i torty nie z tej ziemi no ale dlaczego nie startowali w konkursie będzie chyba ich tajemnicą.
zgadzam się - dokładnie o tym napisałam . Zeby robić świetne torty nie potrzebne są szkoły - tylko talent. Talentu nikt CI w szkole nie da
p.s. Mogłybyście być bardziej otwarte na NOWYCH użytkowników portalu ;-p a nie tylko ta STARA GWARDIA
Mi się wydaje,że każdy, kto się czymś zajmuje długo, z pasją, z talentem, nawet bez ukończonych szkół może zostać zawodowcem w jakiejś dziedzinie.
Ja tam jestem otwarta na każdego, ale swoje zdanie i tak napiszę
Kocham_cukerky napisał(a): p.s. jeśli mam być szczera - takie kategoryzowanie na amatorów i zawodowców zupełnie nie ma przełożenia na jakość wyrobów cukierniczych ;-) Ja z zawodu jestem ekonomistką ;-)))) Dekorowaniem tortów zaczęłąm zajmować się z nudó - moim jedynym nauczycielem byl youtube i programy o dekorowaniu tortó - nigdy nie chodziłąm na zadne szkolenia, nie skonczylam szkół dekorowania......a nieskromnie stwierdzam, ze moje prace są lepsze od prac niejednego ZAWODOWCA ;-ppppp
Ale skoro robisz te torty na zamówienie to chyba to już jest zawodowo,no nie?
Kocham_cukerky napisał(a): Netka napisał(a): Już po konkursie więc mogę napisać o swoich odczuciach z nim związanych. Bardzo żałuję, że tak mało osób znanych mi z gotujmy.pl wzięło w nim udział. Ale w sumie to się z drugiej strony nie dziwię, skoro w konkursie mogli brać udział zawodowi cukiernicy to pewnie tacy amatorzy, jak większość z nas, nie miałaby szans. Trochę szkoda.
zdaje sie, ze to własnie amatorka wygrala ;-)
Oj,nie jestem pewna
Już po konkursie więc mogę napisać o swoich odczuciach z nim związanych. Bardzo żałuję, że tak mało osób znanych mi z gotujmy.pl wzięło w nim udział. Ale w sumie to się z drugiej strony nie dziwię, skoro w konkursie mogli brać udział zawodowi cukiernicy to pewnie tacy amatorzy, jak większość z nas, nie miałaby szans. Trochę szkoda.