Odp: kuchnia pięciu przemian
- Forum: kuchnia pięciu przemian
Niewielką, na razie czytałam recenzje, że jest to kuchnia oparta na chińskim gotowaniu. Mam w planach przeczytać książkę w tym temacie.
Na razie więcej nie pomogę
Staż w Gotujmy: 4492 dni
Miasto: Łódź
Niewielką, na razie czytałam recenzje, że jest to kuchnia oparta na chińskim gotowaniu. Mam w planach przeczytać książkę w tym temacie.
Na razie więcej nie pomogę
Henia napisał(a): Kiedyś była taka użytkowniczka, starsi stażem wiedzą o kogo chodzi.. Wstawiała setki plagiatów a jak już się uniosła ambicją i wstawiła swój przepis to był to np. przepis na osłodzoną przegotowaną... wodę. Ta herbata wydaje się ambitniejsza!
Oj sama mam często wątpliwości czy moje przepisy nie są za proste A jak dodam coś kreatywnego to zwykle dostaję komentarz że to nie jest wykonane tradycyjnie
Warto zbierać Obkupiłabyś całą kuchnie
A do mnie doszedł właśnie kuponik Dziękuję
zewa napisał(a): lalunia napisał(a): Nie wiem gdzie się zapytać o zamówione nagrody za punkty zamówiłam w tamtym tygodniu i nie wiem kiedy dojdzie ani jak to sprawdzić
Asiu ja zamówiłam nagrodę 13 marca i też jeszcze nie mam. Więc trzeba cierpliwie poczekać
Ja 9 marca. W regulaminie jest 30 dni na wysyłkę.
Oj, to ja mam lepiej, co prawda godzinę w jedną stronę, ale zawsze w tym samym mieście A uwielbiam ten sklep!
2milutka napisał(a): A można wiedzieć co takiego sobie zamówiłaś?
O przepraszam, dopiero teraz zauważyłam pytanie, bon do ikei, ciągle go nie ma, a ja marzę o zakupach
jaNina napisał(a): No widzę brak zainteresowania
Pewnie wynika to z konieczności rejestrowania się.
Ja jednak się zarejestrowałam i zagłosowałam
Mam nadzieję, że to coś pomoże, koniecznie napisz jak Ci pójdzie
A ja wracam do pracy na moim blogiem kulinarnym (początki! pierwszy wpis!).
Cześć Rozgość się
misia5 napisał(a): 2milutka napisał(a): Szef kuchni...matko i córko
Dziewczyny to może my pójdziemy na ten egzamin? Polska gastronomia zyska nowych szefów kuchni, którzy mimo braku nauki w szkole gastronomicznej mają duże pojęcie o tym co z czego i jak się robi
Tak!
Ja nawet ostatnio szukałam jakiś kursów z gastronomii, ale ceny (i niepewność jakości) sprawiły, że wybrała bibliotekę
kołczu napisał(a): Hej Zachęcamy do dopisania swojej odpowiedzi w wątku - czy chcielibyście kupić jakieś produkty, których nie możecie dostać u siebie w sklepie? Macie ochotę zrobić hummus a nie możecie kupić pasty tahini? Bezskutecznie szukacie egzotycznych przypraw?
Będziemy szalenie wdzięczni za odpowiedzi - może będziemy mogli Wam pomóc
To ja powiem tak, uwielbiam egzotyczne przyprawy, orientalne, chińskie...
Np. niedostępny jest (poza almą) samba oelek... Olej sezamowy jest w cenach zastraszających. Ketchup curry w Polsce? Nie ma szans...