Odp: Nagrody główne dla najaktywniejszych
faktycznie coś nie zadziałało. Ja pytanie dostałem przedwczoraj dopiero...
Staż w Gotujmy: 5002 dni
Miasto: -
faktycznie coś nie zadziałało. Ja pytanie dostałem przedwczoraj dopiero...
punkty za newsletter jeszcze są przyznawane?
ad 1) mięso wołowe długodojrzewające . Z reguły pakowane jest w próżniowych opakowaniach już pokrojone w plastry. Mięso takie jest już skruszałe dzięki czemu steki nie będą gumowe. Jeśli kupisz wołowinę w sklepie z reguły dobrze jest, aby z dzień lub dwa poleżała w lodówce i "doszła". Uważać tylko trzeba, aby w międzyczasie nam się nie zepsuła.
ad 2) smażyć na sucho na patelni grillowej, na maśle, na oliwie, na oleju, na mieszance oleju z masłem(osobiście nie mieszam). Smażyć możesz dowolnie. Ja preferuję na sucho lub na minimalnej ilości oleju. A kawałeczek masła możesz położyć na gorącym, usmażonym steku wtedy też się rozpuści.
ad3) ogólnie smaży się na mocno rozgrzanej patelni kilka minut. Tutaj tak naprawdę czas smażenia wybiera każdy w zależności jakie steki lubi. Można zacząć np. od 6 minut na każdą ze stron. Zobacz jaki stek Ci wyjdzie i potem w zależności od upodobań czas albo zwiększ albo zmniejsz.
ad4) ja steków jako taka nie marynuję. Przyprawiam, ewentualnie czekam kilka(kilkanaście) minut i smażę. Ogólnie stek lubi czosnek, rozmaryn, tymianek, cząber. Sugeruję dodać 1 góra 2 przyprawy na raz , aby nie przełamać smaku mięsa. Warto też usmażony stek podać z "sosem" np. blue cheese lub whisky
redakcja napisał(a): Witam, wszystkie informacje na ten temat zamieszczone są tutaj: https://gotujmy.pl/kategoria-promowana---kwiecien,artykuly,14998.html
Pozdrawiamy
To jest ostateczna wersja czy zgodnie z postem Babcigramolci czekamy jeszcze na doprecyzowanie?
Noruas napisał(a): A ja bym poprosiła o sprawdzenie moich ostatnich przepisów. Starałam się dodawać przepisy z co najmniej dwoma warzywami (nie z puszki i nie mrożone), ale nie dostałam żadnych punktów dodatkowych. W tych przepisach warzywa "grają główną rolę" więc tym bardziej nie rozumiem czy są jakieś jeszcze nie podane wymagania...
Warzywa to nie wszystko. Liczy się kolor
coś nowego się pokazało w nagrodach? ja widzę tylko stare
Moja sugestia, aby w przyszłości wypunktowywać WSZYSTKIE warunki przyznania kategori promowanej. Ja np. to co wkleiłaś uznaję jako ładne wprowadzenie do tematu, a wyznacznikiem tego co mam dodawać są tylko te rzeczy wypunktowane i pogrubione(te które wkleiłaś za pierwszym razem).
W związku z powyższym wczoraj otrzymałem dodatkowe punkty za przepisy:
https://gotujmy.pl/sushi-z-paluszkiem-krabowym-ogorkiem,przepisy,187118.html
https://gotujmy.pl/szaszlyki-wieprzowe-z-cukinia,przepisy,187119.html
a raczej nie widzę w nich nowalijek i nie są bardziej kolorowe np. od flaczków z boczniaków. Także raczej też nie podlegają pod kategorię punktowaną.
zbysiowa napisał(a): pacpaw napisał(a): pytanie o przepisy:
https://gotujmy.pl/syte-flaczki-z-boczniakow-,przepisy,187373.html
https://gotujmy.pl/salatka-wielowarzywna-z-musztarda-dijon,przepisy,187382.html
https://gotujmy.pl/babka-ziemniaczana-z-dziczyzna,przepisy,187376.html
i powody dla których nie zostały przyznane punkty premiowane
Proszę zapoznać się z zasadami przyznawania pkt za kategorię promowaną
Kategorii promowanej podlegają:
- przepisy, w których głównymi składnikami są warzywa
Kategorii promowanej nie podlegają:
- przepisy, gdzie warzywa są tylko dodatkiem smakowym np. rosół
- przepisy z użyciem warzyw mrożonych oraz mieszanki warzyw świeżych i mrożonych
- przepisy z użyciem warzyw z puszki lub słoika oraz mieszanki warzyw świeżych i z/lub puszki/słoika
- przepisy z użyciem tylko jednego warzywa
Zapoznałem się z zasadami i dalej nie rozumiem.
Przepis nr 3:
główne składniki ziemniaki czyli warzywa
brak użycia warzyw mrożonych czy z puszki czy też mieszanek
użyte 2 warzywa cebula i ziemniaki
Sałatka faktycznie może odpaść bo są tam warzywa konserwowe.
Z zupą z boczniaków też nie bardzo rozumiem, bo jeśli bym zalał wodą i gotował same boczniaki to flaki czy z tego by nie wyszły. Muszą być warzywa, a więc jest to raczej składnik główny.
pytanie o przepisy:
https://gotujmy.pl/syte-flaczki-z-boczniakow-,przepisy,187373.html
https://gotujmy.pl/salatka-wielowarzywna-z-musztarda-dijon,przepisy,187382.html
https://gotujmy.pl/babka-ziemniaczana-z-dziczyzna,przepisy,187376.html
i powody dla których nie zostały przyznane punkty premiowane
Dziękuję. Również miłej niedzieli życzę