Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: Chwalimy się;

Termar, ależ ładne
ja nie umiem dziergać ani wyszywać...

Odp: Odp: Odp: Odp: Wątek grzybowy.

korzystaj z nich częściej bo są zdrowe, może skrobnę jakiś artykulik...

Odp: Odp: Wątek grzybowy.

Iwi, widziałam Twoje szaszłyki z dodatkiem grzybów - jak Wam smakowały boczniaczki?

Odp: Odp: Odp: Wątek grzybowy.

i jeszcze jeden czyreń ogniowy
Iwi, a Twoje grzybki to boczniaki ostrygowate, bardzo smaczne i na dodatek zdrowe grzyby. Uprawia się je na skalę przemysłową, ale można też zbierać w naturze. Nadają się do duszenia, smażenia (jak kotlety, w panierce), na flaczki, po zmieleniu na farsz do pierogów czy pasztet...co tylko sobie wymyślisz.
Dzisiaj widziałam ładną kolonię, ale na prywatnej posesji i wysoko na drzewie, nie było nawet jak fotki pstryknąć. Na zdjęciu wyżej boczniaki z ubiegłego roku.

Odp: Odp: Wątek grzybowy.

3. też zimówki
4. czyrenie, grzybki nadrzewne, niejadalne, ale ładne

Odp: Wątek grzybowy.

Właśnie wróciliśmy ze spaceru z nad Wisły. Ponieważ ja wszędzie widzę grzyby więc i dzisiaj nie było inaczej

1-2. płomiennice zimowe (zimówki aksamitnotrzonowe) - jadalne, bardzo smaczne grzybki, które rosną prawie całą zimę (poza okresami największych mrozów)

Odp: Nie wytrzymałam...

No! i pioge7 też, biedactwo, nie wytrzymał!
Dostałam to się chwalę - śliczna jedyneczka za wigilijną kapustę z grzybami, oczywiście bez komentarza bo co się będzie rozpisywał...

Odp: Odp: Odp: Nie wytrzymałam...

Za dużo pracy włożyłam tutaj aby tak po prostu sobie pójść choć tak byłoby wygodniej, baba z wozu koniom lżej...Z niecierpliwością czekam na obiecane zmiany a z otwartości portalu zdaję sobie doskonale sprawę. Boli mnie tylko zasłanianie się tym przy każdej okazji. Nie chodziło mi o profesjonalnych kucharzy - moderatorów, ale o jury i to, jak piszesz, będzie...poczekamy, zobaczymy...