Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Witajcie o poranku...

Tokijka już od czwartej rano pisze posty, a Wy co?!

Odp: O)

Ewcia, ja chcę cały las! Poproszę o szczegóły: co to za "naklejki", gdzie się "to-to" kupuje, kiedy przyjedziesz do mnie je nakleić?

Odp: Odp: Zwykle przepisy Vs video przepisy

świetna sprawa, takie video, dla początkujących kucharzy. Słowami nie zawsze da się dokładnie opisać kolejne czynności a poza tym nie każdy ma taką wyobraźnię żeby od razu "widzieć" to wszystko...a na filmiku, krok po kroku, wszystko pokazane! oczywiście, mam na myśli takie profesjonalnie kręcone a nie kamerkę latającą bez ładu i składu po kuchni jakiejś pani Ziuty czy pana Gienka (bez obrazy, oczywiście)

Odp: Odp: Do przetłumaczenia

w/g Wikipedii
"Szałot śląski - potrawa sporządzana na zimno z pokrojonego śledzia oraz ugotowanych ziemniaków, jaj, ogórka kiszonego, cebuli, skwarek boczku wędzonego i przypraw z dodatkiem musztardy."

Odp: Odp: Usprawiedliwienia

Buniu, będzie dobrze! Wytną paskudę i wrócisz do zdrowia szybciutko a my będziemy tu z utęsknieniem czekać na Ciebie!
Ściskamy Cię i całujemy mocno

Odp: Odp: Odp: O)

nie chcę zakładać nowego tematu...więc dlatego tutaj
Dostałam na pv taką wiadomość od użytkownika "murphylv":
"WITAJ
Nazywam się za, I saw your profile today i coś o tobie zmotywowały mnie do komunikowania się z Tobą, dobrze będzie jak ty się ze mną skontaktować prawdziwy adres e-mail aby i wyśle Ci moje zdjęcia, aby wiedzieć do mnie więcej.
Oto mój adres e-mail (favourmurphy@yahoo.com)
Wierzę, że możemy przenieść tutaj!
I am waiting for your mail na mój adres powyżej.
(Pamiętaj, na odległość lub kolor nie ma znaczenia, ale wiele spraw miłości w życiu)
Proszę o kontakt tutaj (favourmurphy@yahoo.com)"

Dla mnie do jakiś spam...czy ktoś z Was też dostał czy tylko ja jestem taka "wyjątkowa"?!

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Glumanda, sama mi tłumaczyłaś, że nie warto się denerwować bo administracja ma w nosie nasze zgłoszenia a poza tym kopiarze są im na rekę, wstawiają dużo i ładne zdjęcia dodają w usuwaniu są bardzo nierychliwi i można zgłaszać wielokrotnie a i tak kopie dalej wiszą
Miały być kary za oszukiwanie a temat znowu ucichł

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Zuzi, toż to było istne szaleństwo kulinarne! co to za ser "kokosowy"? taki zwykły z dodatkiem wiórków albo mleczka kokosowego czy jakiś specjał?

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka napisał(a): ...a teraz zaczęłam gotować bigos.Jutro będę kończyć a później go zamrożę.Na święta mniej będzie pracy, a wolnego jak na lekarstwo.
Ja dzisiaj wstawiłam kapustę z grzybami, też na Święta - tak jak Ty zamrożę i potem będzie jak znalazł, zresztą taka przemrożona w/g mnie nawet lepsza