Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: co na kolację ?

u nas koła z kołpakami

Odp: pozdrawiam

Witamy serdecznie!

Odp: Odp: O)

Sarenko, mam w nosie te komentarze o wyścigu szczurów itp.
Jest konkurs, mam przepisy i fotki więc dodałam, dlaczego nie?!
Mnie to bawi, gotowanie i pokazywanie Wam tego a jak ktoś chce klepać głupoty to jego sprawa

Msewka, śledzik?! Ja chętnie

Odp: Odp: Lazagne Pyzy - komentarze

Glumanda, 4 warstwy makaronu i 5 płatów mi zostało, w paczce 500g miałam 25 sztuk.

Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?

z tego zdjęcia ciężko wydać wyrok na to mięso stawiałabym na ćwiertkę tylnią z kurczaka bo wydaje mi się, że ten dzyndzel u dołu to kuper...
Nawet jeśli ro jakieś inne to i tak da się zupę zrobić. Opłucz mięso, zale zimną wodą tak, żeby było przykryte i na małym ogniu gotuj aż zawrze. Na powietrzchni będzie się zbierać szara szumowina, trzeba ją wyłowić starannie łyżką cedzakową. Dodać 1-2 liście laurowe, 2-4 ziarenka ziela angielskiego i pomału gotować aż mięso będzie miękkie. A potem to już jaką zupę chcesz. Kiedy wyłowisz szumowiny można dodać obraną i umytą włoszczyznę i razem z mięsem pomału gotować.

Odp: Spężynki w zalewie słodko-ostrej - komentarze

żeby wyciąć takie spiralki trzema mieć takie "cuś"
wkęca się to ostrym końcem w środek jednego końca warzywa i kręci. To kółeczko wycina spiralkę a potem rączkę się składa wzdłuż i wykręca urządzenia do przodu