To jest zamrozone. To chyba jest wieprzowinka, ale nie jestem pewien dostalem z domu i mam sobie z tym radzic. Zrobilem tak jak wyzej ktos napisal i gotuje zurek dodalem tego zurku z butelki i co dalej ? Chcialbym, zeby byl taki kwasny cos ala wigilijny taki bialy bialusienki jak takie cudo osiagnac ?
zmieniono 1 raz (ostatnio 11 wrz 2009 17:30 przez bryn1u)
z tego zdjęcia ciężko wydać wyrok na to mięso stawiałabym na ćwiertkę tylnią z kurczaka bo wydaje mi się, że ten dzyndzel u dołu to kuper...
Nawet jeśli ro jakieś inne to i tak da się zupę zrobić. Opłucz mięso, zale zimną wodą tak, żeby było przykryte i na małym ogniu gotuj aż zawrze. Na powietrzchni będzie się zbierać szara szumowina, trzeba ją wyłowić starannie łyżką cedzakową. Dodać 1-2 liście laurowe, 2-4 ziarenka ziela angielskiego i pomału gotować aż mięso będzie miękkie. A potem to już jaką zupę chcesz. Kiedy wyłowisz szumowiny można dodać obraną i umytą włoszczyznę i razem z mięsem pomału gotować.
Co to za mieso i co z tego zrobic ?
Obserwuj wątekOdp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?
Persik
Odp: Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?
Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?
bryn1u
Odp: Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?
Doro
Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?
misia53
Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?
Persik
Odp: Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?
bryn1u
Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?
misia53
Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?
Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?
Pyza
Nawet jeśli ro jakieś inne to i tak da się zupę zrobić. Opłucz mięso, zale zimną wodą tak, żeby było przykryte i na małym ogniu gotuj aż zawrze. Na powietrzchni będzie się zbierać szara szumowina, trzeba ją wyłowić starannie łyżką cedzakową. Dodać 1-2 liście laurowe, 2-4 ziarenka ziela angielskiego i pomału gotować aż mięso będzie miękkie. A potem to już jaką zupę chcesz. Kiedy wyłowisz szumowiny można dodać obraną i umytą włoszczyznę i razem z mięsem pomału gotować.