Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Szparagowo mi...

ja też kupuję je "na oko" - muszą wyglądać świeżo, być jędrne a ze ściśniętej mocno końcówki powinien wypływać sok

Odp: Szparagowo mi...

długo nie mogłam się do nich przekonać a teraz kiedy je jadam wolę zielone, jakoś bardziej mi smakują
chyba najważniejsze w przygotowaniu jest to żeby ich nie przegotować bo wtedy są niesmaczne - muszą pozostać jędrne i chrupkie a są tak łagodne w smaku, że można je podawać chyba ze wszystkim co tylko nam przyjdzie do głowy....chociaż dobrze jest nie szaleć żeby czuć szparagi a nie dodatki...
i chyba najbardziej lubię po prostu lekko podduszone z dodatkiem siekanego jajka

Odp: Wątek grzybowy.

Bahus, Ty już od dawna jesteś Stary Grzyb

Odp: Odp: Ta pani kradnie przepisy ze zdjęciami

nie jest tak tragicznie bo co prawda faktycznie skopiowane przepis i zdjęcia, ale przy każdym jest w nawiasie nick autora...

Odp: co

  • Forum: co

ale że co?

Odp: Chwalimy się;

gratulacje, dziewczyny!

haniakson, dzięki za miłe słowa

Odp: Odp: Odp: Odp: Wątek grzybowy.

w dzisiejszy świąteczny, piękny dzień wybraliśmy się na spacer nad rzekę - poza napawaniem się cudownym śpiewem ptaków i nasycaniem soczystą, wiosenną zielenią ja oczywiście rozglądałam się za grzybkami i okazało się, że słusznie robię - pojawiły się pierwsze smardze stożkowe, naliczyłam 16 szt.

Odp: Konkurs na najpiękniejszą pisankę!

ja też zrobiłam troszkę "pisanek" i chociaż nie malowane to kolorowe
a powstały bez użycia chemii, z jadalnych składników - kasz i różnych przypraw; klei także domowej roboty