Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)
Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!
Koleżanka zwróciła się do mnie po radę bo ma do wykorzystania udziec z kozy - ja pomóc nie umiem ponieważ nigdy w życiu nie przyrządzałam koziny, chyba nawet nigdy jej nie jadłam....
Może ktoś miał z tym mięsem do czynienia i mógłby podpowiedzieć jak się do tego udźca zabrać - jak i czym przyprawić? ile piec?
Będę wdzięczna za wszystkie rady i sugestie.
Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
c.d.
Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
ale mam zwariowany tydzień! przygotowania świąteczne w pełni a tu kurierzy dowożą nagrody :-)
masy wygrane za przepisy na desery i nagrody z konkursu wafelkowego
Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
dotarły do mnie właśnie nagrody za Internetowe Mistrzostwa Polski w Przyprawianiu konkurs Kuchnia Polska pod patronatem Kotanyi
jak już się chyba chwaliłam - zajęłam w nich pierwsze miejsce :-) a dziś dostałam piękną wazę - puchar, ekspres do kawy i ogromną ilość przypraw bo oprócz całodziennego menu, oczywiście mocno grzybowego w moim wypadku, nagrodzono też kilka moich pojedynczych przepisów
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
czemu przepis po zniknięciu znów się pojawił na stronie głównej?!
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
no ja też nie wiem bo po wrzuceniu w wyszukiwarkę choćby 3 pierwszych zdań wyskakują od razu dwa źródła - DoradcaSmaku skąd właśnie przepis skopiowano (stamtąd jest też zdjęcie) i gotujmy gdzie wstawiłam go na samym początku konkursu...
Ale ten się nie myli co nic nie robi i przeprosiny oczywiście przyjęte
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Tit, bardzo dziękuję za szybką reakcję
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
ładnie wygląda sprawdzanie skoro można wstawić przepis żywcem przepisany...
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
To już przekracza wszelkie granice....Mój przepis, razem ze zdjęciem, na perłopławy śniadaniowe skopiowany przez użytkownika Ludek i wstawiony pod inną nazwą https://gotujmy.pl/jajkowe-szalenstwo-male-nieco-co-nieco-,przepisy,87284.html !
Odp: Pstrąg
- Forum: Pstrąg
Tit, świetny przepis, dzięki
Jednak cały czas podkreślam, że chodzi mi o samą słoność mięsa ryby po upieczeniu czy ugotowaniu...