Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!

Koleżanka zwróciła się do mnie po radę bo ma do wykorzystania udziec z kozy - ja pomóc nie umiem ponieważ nigdy w życiu nie przyrządzałam koziny, chyba nawet nigdy jej nie jadłam....

Może ktoś miał z tym mięsem do czynienia i mógłby podpowiedzieć jak się do tego udźca zabrać - jak i czym przyprawić? ile piec?

Będę wdzięczna za wszystkie rady i sugestie.

Odp: Odp: Chwalimy się;

c.d.

Odp: Chwalimy się;

ale mam zwariowany tydzień! przygotowania świąteczne w pełni a tu kurierzy dowożą nagrody :-)

masy wygrane za przepisy na desery i nagrody z konkursu wafelkowego

Odp: Chwalimy się;

dotarły do mnie właśnie nagrody za Internetowe Mistrzostwa Polski w Przyprawianiu konkurs Kuchnia Polska pod patronatem Kotanyi

jak już się chyba chwaliłam - zajęłam w nich pierwsze miejsce :-) a dziś dostałam piękną wazę - puchar, ekspres do kawy i ogromną ilość przypraw bo oprócz całodziennego menu, oczywiście mocno grzybowego w moim wypadku, nagrodzono też kilka moich pojedynczych przepisów

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

no ja też nie wiem bo po wrzuceniu w wyszukiwarkę choćby 3 pierwszych zdań wyskakują od razu dwa źródła - DoradcaSmaku skąd właśnie przepis skopiowano (stamtąd jest też zdjęcie) i gotujmy gdzie wstawiłam go na samym początku konkursu...
Ale ten się nie myli co nic nie robi i przeprosiny oczywiście przyjęte

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

To już przekracza wszelkie granice....Mój przepis, razem ze zdjęciem, na perłopławy śniadaniowe skopiowany przez użytkownika Ludek i wstawiony pod inną nazwą https://gotujmy.pl/jajkowe-szalenstwo-male-nieco-co-nieco-,przepisy,87284.html !

Odp: Pstrąg

Tit, świetny przepis, dzięki
Jednak cały czas podkreślam, że chodzi mi o samą słoność mięsa ryby po upieczeniu czy ugotowaniu...