Odp: Gdzie spędzacie Sylwestra?

W domu W towarzystwie naszych znajomych. Zabawa był świetna tak jak i całe towarzystwo. Powtórka za rok  

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

Niestety święta nie były białe. Nowy Rok też bez śniegu przyszedł, ale ponoć ma się pojawić zima. Nie wiem tylko kiedy i czy aby na pewno u nas  

Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas ostatnio paskudnie wiało. Człowiek drzwi nie mógł otworzyć. Na szczęście po dwóch dobach wiatr ucichł

Żółte kiwi

Jak smakuje żółte kiwi? Jego smak przypomina zielone kiwi czy może smakuje zupełnie inaczej?

Uszka

  • Forum: Uszka

Zbliża się okres świątecznych wypieków i przygotowań dań świątecznych. Czas pomyśleć też o uszkach. Robicie je sami czy kupujecie?

Odp: Choinka żywa czy sztuczna? 

mocsłodkości napisał(a): Co raz bliżej święta. Pojawia się pytanie żywa czy sztuczna choinka. Jakie drzewko pojawi się u Was? Stawiacie na wieloletnie sztuczne czy sezonowe żywe?


U nas będzie żywa choinka. Jutro, a w zasadzie dzisiaj po nią jedziemy Może uda nam się kupić ładną pełną choinkę Byle nie taką dużą jak rok temu, bo musiałem na stół wchodzić żeby gwiazdę na szczyt dać  

Farsz do uszek

Powiedzcie mi czy zawsze do uszek wigilijnych dodajecie kapustę z grzybami? Jakiego farszu można jeszcze użyć, bo żona ostatnio nie toleruje kiszonej kapusty i muszę wymyślić coś innego na farsz.

Odp: Odp: Ser na sernik

Super Dzięki za cenną informację. Na szczęście jeden problem z głowy Polowanie na ser odpada

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

Chyba koniec zimy w najbliższym czasie. Zaczęło padać :/ Normalnie tęsknię za zimą z czasów dzieciństwa, kiedy to o tej porze człowiek szalał na sankach, rzucał śnieżkami, lepił bałwany i igloo. A teraz zima jest dziwna i taka mało zimowa. 

Barszcz wigilijny

Powiedzcie mi dodajecie do barszczu wigilijnego grzyby albo/i zakwas? Pytam, bo osobiście do barszczu czerwonego obojętnie czy to "zwykły" barszcz na obiad czy też ten świąteczny nie dodaję grzybów. Zakwasu też nie uświadczy, bo go nie używam. A jak to jest u Was?